MİT'in takas operasyonu Rus basınında manşetlerde

MİT’in yönetiminde gerçekleşen ve 7 ülkedeki 26 rehinenin karşılıklı takas edildiği operasyon Rus basınında manşetlere çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 20:28
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2024 20:59
MİT'in takas operasyonu Rus basınında manşetlerde
AA
Kaynak AA

Türkiye; ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda başrolü üstlendi.

MİT, dev takası deyim yerindeyse tereyağından kıl çeker gibi halletti.

Türkiye’nin çok uluslu operasyonda üstlendiği rol, Rus basınında geniş yer buldu.

Kommersant gazetesi "Özel takas operasyonu" başlığını kullandı.  Mahkum değişiminin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yönetiminde yapıldığına işaret eden gazete, "Rusya ve ABD arasında rekor sayıdaki tarihi takas" ifadesine yer verdi.

Rossiskaya Gazeta ise "Türkiye'nin istihbaratı: Ankara'da 26 mahkum takası gerçekleşti" başlığıyla sıcak gelişmeyi okuyucularına duyurdu.

MİT'in yönetiminde  7 ülkeden 26 mahkumun Ankara'da havaalanında takas edildiğini belirten gazete, bunu son zamanların en büyük takas operasyonu olarak niteledi.

Komsomolskaya Pravda gazetesi gelişmeyi "Rusya ve 6 ülke Ankara'da mahkum takası yaptı" başlığıyla haberleştirirken rehine değişimlerinin  MİT'in organizasyonuyla gerçekleştiğine işaret etti.

Vzglyad gazetesi de "Türk istihbaratı, Rusya ile Batı arasında mahkum değişiminin detaylarını açıkladı" diyerek operasyon bilgisini aktardı.

Takasın Ankara'da gerçekleştirdiğine işaret eden gazete, son yılların en büyük takası olduğunun altını çizerek  operasyonun MİT'in aracılığıyla yapıldığını vurguladı.

RBK gazetesi de "Rusya ve Batı eşi benzeri görülmemiş bir esir takası gerçekleştirdi" manşetini attı.

Haberde, takas edilen isimlerin bilgilerine yer verildi.

TASS haber ajansı, haberi "Türk istihbaratı, 7 ülkeden 26 mahkumun takas edildiğini doğruladı" başlığıyla gördü. Haberde, MİT'in resmi açıklaması paylaşıldı.

"Türkiye'de 7 ülkeden mahkumların olduğu son yılların en büyük takası gerçekleşti" başlığını atan RİA haber ajansının yanı sıra Rus televizyon kanalları da MİT'in yönettiği operasyonu haberlerinde aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa