Cevdet Yılmaz: Esir takası çözüm üreten ülke konumumuzun somut örneği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ankara’daki esir takasını, Türkiye’nin çözüm üreten ülke konumunun somut bir örneği olarak niteledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 21:48
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 00:56
Cevdet Yılmaz: Esir takası çözüm üreten ülke konumumuzun somut örneği
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7 ülkeden 26 rehinenin, MİT’in yönettiği operasyonda takas edilmesini değerlendirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyanın bugünkü zorlu koşullarında istikrar, barış ve güven ülkesi olan Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgesel ve küresel düzeyde huzurun ve barışın tesis edilebilmesi için yoğun bir çaba sarf edip diplomatik girişimleriyle çözüm üreten ülke konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Temmuz ayı içinde ABD, Almanya, Polonya, Norveç, Slovenya, Rusya ve Belarus’u kapsayan diplomatik görüşmelerin neticesinde, bu ülkelerdeki cezaevlerinde olan 26 şahsın takasının Türkiye’de gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, “MİT Başkanlığımızın çok taraflı diplomasisi sayesinde Ankara’da bugün hayata geçirilen esir takası, çözüm üreten ülke konumumuzun somut bir örneği olmuştur” dedi.

Yılmaz, açıklamasında, Türkiye'nin güven ve istikrar içinde gelişimine liderlik yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunduğunu, etkin koordinasyonu ve titiz çalışması ile böylesi bir neticenin ortaya çıkmasını sağlayan MİT Başkanı ve ekibini tebrik ettiğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa