AB'den MİT'in yönettiği takas operasyonuna ilişkin açıklama

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ankara'da yapılan rehine takas operasyonuna ilişkin "AB, vatandaşlarının Türkiye'nin yardımıyla serbest bırakılması ve özgürlüğüne kavuşmasıyla rahatlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
01 Ağustos 2024 22:48
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 16:08
AB'den MİT'in yönettiği takas operasyonuna ilişkin açıklama
AA
Kaynak AA

Borrell, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönettiği takas operasyonuna ilişkin yazılı açıklamasında Avrupa Birliği’nin, aralarında AB vatandaşlarının da bulunduğu bir dizi siyasi mahkumun Türkiye'nin yardımıyla serbest bırakılması ve özgürlüğüne kavuşmasıyla rahatladığını belirtti.

Serbest bırakılan isimlerin "siyasi nedenlerle haksız yere zulüm gördüğü, hapsedildiği ve tahammül edilemez koşullarda tutulduğunu" dile getiren Borrell, siyasi mahkumlar ve halen Rusya ve Belarus cezaevlerinde haksız yere tutuklu bulunan herkesin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

MİT, bugün ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde tutulan 26 kişinin karşılıklı değişimini sağlamıştı.

Son dönemin en geniş kapsamlı operasyonunda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç, ABD'li eski Deniz Piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin, Rusya Federal Güvenlik Servisi subayı Vadim Krasikov’un  isimleri öne çıkmıştı..

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa