YKS tercih dönemi uzatıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin düzenlediği 2024 YKS'de tercih dönemi sona eriyor. Peki üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 10:44
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 16:39
YKS tercih dönemi uzatıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Hakan Öksüz Editör

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8 ve 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapıldı. 2 milyon 819 bin 362 adayın girdiği 2024 YKS'nin sonuçları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Temmuz'da açıklandı.

Tercih dönemi ne zaman sona erecek? 

Tercih dönemi 25 Temmuz'da başladı. Milyonlarca aday, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu üzerinden eğitim görecekleri üniversiteleri seçiyor. Tercih dönemi ne zaman sona erecek? sorusunun cevabı merak ediliyor. Tercihlerden sonra yerleştirme işlemleri yapılacak.

YKS tercih dönemi 2 gün uzatıldı. 4 Ağustos 2024 Pazar saat 23.59 itibarıyla tercih işlemleri kapanacak. 


Tercih işlemleri nereden yapılıyor? 

2024 YKS tercih dönemi pazar günü sona erecek. YKS tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştiriliyor. 

YKS tercih işlemleri nasıl yapılır?

YKS tercih işlemleri, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan yararlanarak ÖSYM’nin sitesi üzerinden yapılabilir. T.C. kimlik numaraları ile https://ais.osym.gov.tr sitesine giren adaylar, bu adres üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilir. Öten yandan tercih işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de yapılabilir.

YKS tercihinde dikkat edilmesi gerekenler

YSK tercihi yapan adaylara uyarılar yapıldı. Tercih işlemlerinin belirtilen adresler üzerinden gerçekleştirileceği, posta ile ÖSYM'ye yollanan ya da elden teslim edilen tercih listelerinin kabul edilmeyeceği kaydedildi. 

Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

Tercih işlemlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? sorusunun yanıtını arıyor. Edinilen bilgilere göre yerleştirme sonuçları 2 hafta içinde belli olacak. 

Üniversite kayıtları 19 Ağustos'ta yapılmaya başlanacak. Yerleştirme sonuçlarının bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa