Instagram'a Neden Giremiyorum?

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a ulaşım sağlayamayan kullanıcılar, internette sebebini araştırmaya başladı. Peki, Instagram çöktü mü?

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 11:09
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 15:28
Instagram'a Neden Giremiyorum?
AY
Arif Yücel Editör

Bu sabah itibarıyla popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram'a ülke genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar sabah saatlerinden itibaren Instagram hesaplarına giriş yapamıyor ve bu durumun teknik bir arızadan mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını merak ediyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı ve Instagram'a erişim probleminin nedeni açıklandı. 

Peki, Instagram'da bir çökme mi yaşandı? Erişim engeli ne zaman sona erecek? Instagram'ın düzelmesi ne kadar sürecek? İşte Yanıtı...

Instagram'a Neden Giremiyorum?

Ünlü sosyal medya platformu Instagram'a erişim sağlanamadığı bildiriliyor. Kullanıcılar bu sabah itibarıyla Instagram'a giriş yapamazken, konu hakkında X üzerinde de pek çok yorum paylaşıldı. 

Instagram’a erişim sorununun, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen bir erişim engelinden kaynaklandığı ortaya çıktı. BTK'nın internet sitesindeki sorgulama sayfasında, Instagram’a erişim engeli kararı açıkça görüldü.

2 Ağustos tarihinde BTK tarafından alınan bu karar, Instagram'ın belirli "katalog suçlar" kapsamındaki düzenlemelere uymaması nedeniyle verildi. Bu katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik ve Atatürk'e hakaret gibi ciddi içerikler yer alıyor.

Yetkililer, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağının Instagram’ın bu konudaki tutumuna bağlı olduğunu belirtiyor. Ancak, engelin ne zaman kalkacağı ya da ne kadar süreceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa