Süper Kupa için geri sayım başladı

Galatasaray ve Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa finalinde yarın karşılaşacak. Kritik maç öncesi son detaylar haberde...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 13:20
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 13:55
Süper Kupa için geri sayım başladı
AA
Kaynak AA

Turkcell Süper Kupa, bu yıl 18'inci  kez düzenleniyor. Geçen sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda zafere ulaşan Beşiktaş, Süper Kupa'yı almak için yarın kozlarını paylaşacak.

Galatasaray - Beşiktaş maçı hangi kanalda?

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa finali, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Dev karşılaşmanın başlama düdüğünün saat 20.45'te çalacağı kaydedildi. Mücadele ATV'den naklen ekranlara gelecek.

İki takım Süper Kupa'da 9'uncu kez karşılaşacak

1965'te Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla ilk kez organize edilen turnuvada Galatasaray ile Beşiktaş 8 kez kozlarını paylaştı. Turnuvanın farklı turlarında oynanan maçların 4'ünü Galatasaray, 2'sini Beşiktaş kazandı. Daha önce Süper Kupa finalinde 2 kez karşılaşan iki takım, birer kez kupa sevinci yaşadı. 

Süper Kupa'yı hangi takım kaç kez kazandı?

Süper Kupa adıyla 2006'da oynanmaya başlanan turnuvada şampiyonluk sevinci yaşayan ilk takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, 2006'da oynanan mücadelede Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. 

Süper Kupa'da Galatasaray'ın 7, Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin 3 ve Beşiktaş'ın 2 şampiyonluğu bulunuyor. Akhisarspor ile Konyaspor, kupayı birer defa müzesine götürebildi.

Son kupayı hükmen Galatasaray kazandı

Geçen yıl Suudi Arabistan'da 30 Aralık'ta oynanması gereken Turkcell Süper Kupa maçı, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle ertelenmişti. 

Şanlıurfa'da 7 Nisan'da oynanan maçta TFF'yi protesto eden Fenerbahçe, mücadelenin 1'inci dakikasının ardından sahadan çekilmişti. Hükmen 3-0 kazanan Galatasaray, kupayı kazanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa