Heniyye'nin cenaze törenine üst düzey katılım

Terör örgütü İsrail tarafından İran'da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin cenaze törenine Türkiye'den üst düzey katılım oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 13:23
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 13:29
Heniyye'nin cenaze törenine üst düzey katılım
AA
Kaynak AA

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye için Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Türkiye'den TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da katıldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye için cenaze töreninin düzenleneceği Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'ne gelen vatandaşların, Filistin bayrakları ve Filistin'e özgü kefiyelerle törene katıldıkları görüldü.

Ne olmuştu?

Katar'da ikamet eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye,  yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İsmail Heniyye, tahran'da kaldığı konutunda İsrail'in suikastına uğramış ve şehit olmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa