Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail deliye döndü!

Terör örgütü İsrail tarafından Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi nedeniyle Türkiye'de 1 günlük ulusal yas ilan edildi, İsrail öfkeden kudurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 13:53
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 16:46
Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail deliye döndü!
MP
Mevlüt Peker Editör

İşgalci Siyonist şebeke İsrail'in terör saldırısında şehit olan İsmail Heniyye için Türkiye 1 günlük ulusal yas ilan etti, tüm bayraklar yarıya indirildi. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde de bayrakların yarıya indirilmesine öfkelenen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'yi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefine koydu.

İran'da suikasta uğradı

Katar'da ikamet eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye,  yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'dayken kaldığı konutunda İsrail'in suikastına uğramış ve şehit olmuştu.


Suikastten İsrail sorumlu tutuldu

Hamas ve İran, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuş, Netanyahu yönetimi ise suikastı üstlenmemişti.

1 günlük milli yas ilan edildi

İsrail, suikast suçlamalarına sessiz kalırken Türkiye ise İsmail Heniyye suikastı sonrası çok sert tepkiler göstermiş ve 1 günlük ulusal yas ilan etme kararı almıştı.

Tel Aviv'de de bayraklar yarıya indirildi

Ulusal yas kararı sonrası İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Türkiye Büyükelçiliğindeki Türk bayrağı da, resmi prosedöre uygun olarak yarıya indirildi.

Gazze saldırısı sonrası ilişkiler gerildi

Normalleşme adımları kapsamında Türkiye ve İsrail, seneler sonra karşılıklı olarak büyükelçi atamaları yapmıştı. 7 Ekim 2023 tarihinden bu tarafa, Türkiye ve İsrail arasındaki yüksek tansiyon, Siyonist şebeke İsrail'in, işgali altındaki Gazze'de yürüttüğü soykırım sebebiyle tekrar alevlenmişti.

İsrail resmen kudurdu

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin Tel Aviv'deki elçiliğinde İsmail Heniyye için Türk bayraklarının yarıya indirilmesi sebebiyle "şiddetli" kınama için Türk büyükelçi yardımcısının Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını duyurdu.

"Katilin matemi..."

İsrail Dışişleri Bakanı Katz şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Hilmi Yavuz 1ay önce Lanet olsun İsrail sana
Sonraki Sayfa