Itamar ben Gvir'den Türkiye Büyükeliçiliği sınır ışı edilsin çıkışı

İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar ben Gvir, Netahyahu’ya, Türkiye’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğinin tamamen sınır dışı edilmesi için çağrıda bulundu.

YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 15:50
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 18:08
Itamar ben Gvir'den Türkiye Büyükeliçiliği sınır ışı edilsin çıkışı

Türkiye ile İsrail arasındaki ipler geriliyor.

İsrail,  Filistinlilere soykırım yaparken siyasi cinayetler, suikastlar gerçekleştirirken en ufak çatlak ses çıkmasını istemiyor.

Gözleri kör, kulakları sağır olan Netanyahu Yönetimi, şuur kaybına yol açan öfkesi sebebiyle sadece kendi iç sesini duyuyor.

Arap ve İslam dünyası dini ve etnik soykırıma karşı bir türlü sesini yükseltemiyor.

Türkiye ise duruşunu hiç bozmuyor.

Her fırsatta, yüksek sesle “Kral çıplak” diyor. İsrail’in sava suçlarını deşifre ediyor.

Belki de bu yüzden İsrail’i en fazla Türkiye rahatsız ediyor.

Türkiye’nin İsrail suikastı sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için 1 günlük milli yas ilan etmesi Netanyahu’nun eli kanlı ortaklarını çıldırtmaya yetti.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan hadsiz açıklamaları sonrası, Türkiye’nin Tel-Aviv Büyükelçi Yardımcısı Dışişleri Bakanlığı’na şiddetli tepki amacıyla çağrılmıştı.

Bunun ardından İsrail kabinesinin radikal sağcı İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar ben Gvir de Netahyahu’ya, Türkiye’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğinin tamamen sınır dışı edilmesi için çağrıda bulundu.

Arap karşıtı Ben-Gvir daha önce İsrail hapishanelerindeki aşırı kalabalığa son vermek için Filistinli esirlerin infaz edilmesi için skandal bir öneri getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa