Muhalefetten fındık alım fiyatlarına tepki

Fındık alım fiyatları Levant kalite için 133 TL, Giresun kalite için 135 TL olarak belirlendi. TMO'nun açıkladığı fiyatlara muhalefet tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 16:14
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 16:34
Muhalefetten fındık alım fiyatlarına tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Toprak Mahsulleri Ofisi 2024- 2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Üreticilerin kilogram başına 150 lira seviyelerinde beklediği Levant kalite fındığın kilogram fiyatı 130 lira olarak açıklandı. Giresun kalite fındığın fiyatı ise 135 lira olarak belirlendi. 

2023 yılında 82,5 lira olarak açıklanan fındığın alım fiyatı yüzde 57 oranında arttı. Giresun fındığının alım fiyatı geçtiğimiz sene 80 liradan satılırken bu sene alım fiyatına yüzde 57,6 artış yapıldı. 

Yüksek randımanlı fındığa 1,30 lira ve kilogram fiyat verileceği belirtilirken  üreticilerin 12 Ağustos'tan itibaren randevu alabilecekleri açıklandı. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacak. 

"Gel miting yap" 

Giresun'da partisinin düzenlediği fındık mitingi öncesi konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, fındık fiyatına tepki gösterdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Özel, fındık ve çay fiyatları üzerinden "Hodri meydan. Eğer verdiğin 130 liraya güveniyorsan, ‘130 liraya fındık satılır Giresunlu geçinir’ diyorsan haftaya gel miting yap" dedi. 

"Fındığı pula çevirmekten başka bir şey değil"

CHP Genel Başkanı Özel'in ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, açıklanan fındık alım fiyatının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Fiyatın fındık üreticisinin zarar ettireceğini söyleyen İYİ Parti lideri, fiyat ortalamasının Türk fındığının pula dönüştüreceğini ifade etti. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa