e-Devlet kullanıcı sayısında artış

2008 yılında hayatımıza giren vatandaşların birçok işini tek tuşla hallettiği e-Devlet sayısında kullanıcı sayısı 66 milyonu aştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 16:39
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 17:16
e-Devlet kullanıcı sayısında artış
O
Onur Çetinkaya Editör

Hayatın her alanına hızla yayılan dijitalleşme hizmetleri gün geçtikçe artıyor.



2008 yılında hayatımıza giren e-Devlet sayesinde vatandaşlar birçok işini tek tuşla halledebiliyor. 

Yerli dijital platformu Avrupa'nın da gündeminde yer aldı. Çok sayıda ülke sistemi kullanmak için Türkiye'nin kapısını aşındırdı. 

Finlandiya, Güney Kore, Avustralya, Singapur, Estonya, Danimarka, Norveç gibi ülkelerin de epey kapsamlı ve verimli çalışan dijital devlet uygulamaları yer alıyor ancak  Almanya, İtalya, İspanya gibi ülkeler Türkiye'nin e-Devlet sisteminin ardında yer alıyor. 

Milyonlarca vatandaş, TÜVTÜRK Muayene Randevu Kayıt, 4A Emekli Aylık Bilgisi, Askerliğim, Mobil Hat Sorgulama, Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapıyor. 

Dün itibarıyla  1.056 kuruma ait 8 bin 309 dijital hizmet sunan e-Devlet Hizmet Kapısı, gün geçtikçe de içeriğini ve kullanıcı sayısını genişletiyor. 

Yıl sonu hedef 67 milyon 

Şu anda  66 milyon 2 bin 381'e ulaşan e-Devlet Kapısı'nda, yıl sonu hedefi olan 66 milyon kullanıcı sayısı 1 Ağustos itibarıyla aşıldı.  2020 yılında herkesin eve kapanmasına neden olan Koronavirüs salgınında ise bu sayı daha da katlandı. 1 Ocak'tan bugüne kadar ise  toplam giriş sayısı ise 2 milyar 470 milyon 173 bin 340  olarak kaydedildi. Yıl sonunda ise hedefin 67 milyon olması bekleniyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa