İsmail Haniye için Ankara'da gıyabi cenaze namazı

Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilen İsmail Haniyye için Ankara'daki Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 17:20
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 17:48
İsmail Haniye için Ankara'da gıyabi cenaze namazı
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze ve Filistin halkı için mücadele veren İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti.


Ancak burada Heniyye alçakça düzenlenen saldırıda şehit oldu.  Hamas liderinin suikast sonucu şehit olduğu haberi dünya gündemine bomba gibi düşerken saldırıya kınama ve lanetleme mesajları ardı ardına geldi. Heniyye'nin ölümü sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 1 günlük mili yas ilan edildiğini duyururken, bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi.


İstanbul'da çeşitli sivil toplum kuruluşları İsmail Heniyye suikastını protesto etti. Fatih Camii'nde akşam namazını kıldıktan sonra hareket eden kalabalık, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine sloganlar attı.


Hain saldırıda şehit edilen İsmail Heniyye, bugün Katar'ın başkenti Doha'da son yolculuğuna uğurlandı. Öncesinde ise Heniyye için bugün 81 ildeki camilerde sela verildi ve cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Haniyye için Ankara'daki Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.


Heniyye için düzenlene gıyabi cenaze namazına, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur Sendikaları Konfederasyonu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın  katıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa