Erdoğan Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da suikasta sonucu şehit olan Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 17:55
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 18:05
Erdoğan Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas lideri İsmail Heniyye'ye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi. Heniyye, terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 


"Cezasız kalmayacak"

Kalleş saldırı sonrası dünyanın gözü İran'a çevrildi. Türkiye başta olmak üzere hain saldırıya kınama ve lanetleme mesajları art arda geldi.  


Heniyye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, "Heniyye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak." açıklamasını yaptı.

"Kınıyor ve lanetliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Heniyye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum." dedi.


Hain saldırıda şehit edilen İsmail Heniyye, bugün Katar'ın başkenti Doha'da son yolculuğuna uğurlandı. Öncesinde ise Heniyye için bugün 81 ildeki camilerde sela verildi ve cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erdoğan Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak cuma namazı için Hz. Ali Camii'ne geçti. Cuma namazını kılan Erdoğan, namazın ardından İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa