İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında çok sayıda ölü

7 Ekim’den beri Gazze’de kan kusturan işgalci İsrail, düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinliyi daha katletti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 18:26
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 18:50
İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında çok sayıda ölü
Kübra Şenal Editör

Soykırım çetesi İsrail, aylardır Filistin’de insan kıyımına devam ederken ne yazık ki dünya buna seyirci kalıyor. Dünya çapında soykırımcı ilan edilen UAD’nin İsrail’i suçlu bulmasına rağmen Siyonizm masumları öldürmeye devam diyor.


4 Filistinli daha katledildi!

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Tel el-Hava Mahallesi'nde bir grup Filistinliyi hedef aldığı ve bunun sonucunda sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtildi.

Öte yandan Basal, Gazze kentinin batısında bulunan bir otelin arkasında bir grup sivilin hedef alındığı bombalı saldırıda da 1 kişinin şehit edildi, çok sayıda Filistinlinin de yaralandığını kaydetti.


Binalar patlayıcılarla havaya uçtu

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nın kuzeyinde onlarca binayı, içerisine yerleştirdikleri patlayıcılarla havaya uçurdu.


Filistin’de ölü sayısı 40 bine yaklaştı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 40 bin Filistinlinin katledildiği belirtildi. Net rakam olarak; En az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli yaşamını yitirdi. 91 bin 128 Filistinlinin yaralandığını duyurdu. 

Enkaz altında ölüler var

Yapılan saldırıda hedef alınan binaların enkazında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İşgalci İsrail halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapıyı tahrip etmeye devam ediyor.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
KAĞAN 1ay önce BİRGÜN BİRİNİZİN SONRA HEPİNİZİN ALLAH BELASINI VERECEK
Sonraki Sayfa