Kaza kırıma uğrayan helikopterdeki 5 personel hastaneye kaldırıldı

Adana'da orman yangınına müdahale etmek için havalanan helikopter, 5 personelle kaza kırıma uğradı. Yaralananların hastaneye kaldırıldığı anlar paylaşıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 19:17
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 19:37
Kübra Şenal Editör

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını çıktı. Yaşanan olay bölgede panik oluştururken, yangına müdahale etmek için havalanan helikopter kaza yaptı. Helikopterin içinde 5 personelin bulunduğu kaydedilirken sağlık durumları hakkında ilk açıklama Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’den geldi. 


5’i de kurtuldu

Vali Köşger, Kozan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterdeki 5 personelin kurtulduğunu bildirdi.


Olay

Kozan’ın Kızlarsekisi Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda saat 15.45'te henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.


Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile 2 söndürme helikopteri ve arazözler yönlendirildi.

Helikopter suya düştü

Alevlere müdahale için Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı'ndan su almaya çalışan "Mi-8" tipi bir helikopter, saat 16.20 sularında kaza kırıma uğrayarak hasar gördü.

Suya düşen helikopterdeki 3'ü Rus uyruklu olmak üzere 5 mürettebat için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Geniş çaplı çalışmalarda sonucu kurtarılan 5 personel, sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı.


O görüntüler paylaşıldı

Helikopterin sudan çıkarılması ve yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken,

Vali Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale için 2 helikopterin havalandığını aktardı.

Helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını belirten Köşger şu açıklamada bulundu: "Helikopter maalesef su alırken kaza kırıma uğradı. Helikopterde bulunan 5 personel kurtuldu. Sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumu ise iyi." ifadelerini kullandı.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür 5 kişilik mürettebat sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Hemen TSK helikopteriyle hastaneye nakilleri yapıldı. Yangına arkadaşlarımızın müdahalesi ediyor." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa