Bakan Kacır’dan bilimsel yarışmalara katılanlara TÜBİTAK müjdesi

Bakan Kacır, lise ve üzeri öğrencilerden, mezunlardan ve girişimcilerden bilimsel yarışmalar katılım sağlayanlara TÜBİTAK desteği sağlanacağını söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 19:41
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 19:49
Bakan Kacır’dan bilimsel yarışmalara katılanlara TÜBİTAK müjdesi
Kübra Şenal Editör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından bilimsel yarışmalara katılacak olanlar için müjde niteliğinde bir duyuruda bulundu. Kacır paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


Öte yandan Kacır, Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek programa yönelik başvuru şartları ve ayrıntılı bilgiler için TÜBİTAK’ın 'https://tubitak.gov.tr/4001' internet adresine yönlendirdi. 

“Yurt içine 100 bin, yurt dışına 245 bin lira destek”

Konuyla ilgili bakanlıktan detaylı açıklama yapıldı. TÜBİTAK'ın öğrenimi devam eden lise öğrencileri ile lise ve üzeri eğitim düzeyine sahip öğrenci, mezun ve girişimciler için '4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği' çağrılarını açtı. Programın, Türk Hava Yolları ile iş birliği içerisinde gerçekleştirildiği belirtildi. Bu kapsamda gençlerin proje üretmeleri, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmeleri, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışma ve etkinliklere katılmaları teşvik edileceği ve böylece, milli teknoloji hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlanacağı aktarıldı.


Başvuru nasıl yapılıyor?

Çağrının 1'inci dönemi kapsamında başvuruların bireysel veya takım olarak 'http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr' adresi üzerinden 30 Eylül 2024 tarihine kadar yapılabileceği hatırlatıldı. Açıklamada “4001-A Ulusal Yarışma/ Etkinlik Katılım Desteği çağrısı ile yurt içinde düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için verilecek desteğin üst limiti 100 bin TL olarak belirlendi. 4001-B Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği çağrısı ile yurt dışında düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için verilecek desteğin üst limiti ise 245 bin TL olacak" denildi.


Destekler arasında şunlar yer aldı:

Malzeme desteği, yarışma/etkinlik başvuru/kayıt ücreti desteği, yurt içi ve yurt dışı ulaşım desteği, günlük iaşe/harcırah desteği ve yarışma/etkinlik çerçevesindeki diğer harcamalar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa