Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal: İsrail'i tanımayacağız

Halid Meşal, İsmail Heniyye'nin cenazesinde, Filistin meselesinde pazarlık yapmayacaklarını, ödün vermeyeceklerini ve İsrail’i tanımayacaklarını söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 20:11
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 20:11
Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal: İsrail'i tanımayacağız
Kübra Şenal Editör

Halid Meşal, İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'in suikastına uğrayan ve şehit olan Heniyye için Katar'ın başkenti Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlendi. Cenazeye katılım sağlayan Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Heniyye'nin Gazze kentinin Şati Mülteci Kampı'nda halkının arasında yaşadığını, halkının acılarını ve sevinçlerini paylaştığını belirterek, "Sevgili kardeşimiz, liderimiz, şehit komutan Ebu el-Abd İsmail Abdusselam Heniyye mücahit olarak yaşadı ve Rabbine şehit olarak kavuştu" dedi.


"Halkının arasındaydı"

Meşal, Heniyye'nin mücahit ve davetçi olarak davasına, halkına ve Kudüs'e hizmet ettiğini vurguladı. Heniyye'nin başkanlık döneminde Filistin davasına hizmet ettiğini hizmet ettiğini belirterek "Halkının arasındaydı ve onların gerisinde kalmadı" dedi.

Meşal konuşmasına şöyle devam etti:

"Heniyye, İzzeddin Kassam, Ahmed Yasin, Abdülaziz Rantisi'nin peşinden şehit olarak gitti. Bu ne güzel bir akıbettir. Şüphesiz Ebu el-Abd Heniyye kardeşimiz büyük bir kayıptır. Ancak düşmanlarımız şehitlerin kanının zafere giden yolu kısalttığını bilmiyor."


Bir lider şehit oldu bir lider geldi

"İsrail'in yaşananlardan ders çıkarmadığını" söyleyen Meşal, "Yüzyıllar boyunca bizim liderlerimizi şehit ettiler peki ne oldu? Bir lider şehit oldu peşine diğer lider geldi. Bir şehit gider yerine bir şehit dirilir. Ve böylece halkımız kurtuluşa doğru yolculuğuna devam eder." şeklinde konuştu.

İsrail'in saldırılarının Filistin halkını güçlendirmek dışında bir işe yaramadığını belirten Meşal, "Bizim mücahit olarak yaşadığımızı, Rabbimizin huzuruna şehit olarak varmak istediğimizi bilmiyorlar. Yolumuza devam edeceğiz." dedi.


"Tüm Filistinliler haklarını geri alacak"

Tehditlerin kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Meşal, konuşmasının devamında tüm Filistinlilerin, direniş, Filistin'i özgünleştirme yolunda haklarını geri alacaklarının altını çizdi. 


"Ümmetin artık kendine gelme vakti geldi"

Meşal, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Tüm bölge ve dünya şunu bilsin ki İsrail çıldırdı. O yüzden her yeri hedef alıyor. İslam aleminin liderlerine sesleniyorum, ümmetin artık kendine gelme vakti geldi." 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa