İmamoğlu Türkiye’yi şikayet etti, işgalci bakan Katz'dan övgü aldı

Instagram'a, Türkiye'de erişim engeli getirilmesinin ardından ülkesini dünyaya şikayet eden Ekrem İmamoğlu, İsrailli bakan Katz’ın desteğini aldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 20:51
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 13:09
İmamoğlu Türkiye’yi şikayet etti, işgalci bakan Katz'dan övgü aldı
Kübra Şenal Editör

Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehadeti sonrası yapılan paylaşımlara sansür uygulayan Instagram'a, Türkiye'de erişim engeli getirildi. Karar sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası kamuoyuna İngilizce çağrı yapıp Türkiye'yi şikayet etti. İmamoğlu'na bu çağrının ardından terör devleti İsrail sahip çıktı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'ölümle tehdit eden' İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İmamoğlu'na methiyeler düzüp, "Daha iyi günler için umut edelim." dedi.


Hamas lideri İsmail Heniyye’nin şehadetinden sonra yapılan paylaşımlara META’nın sansürü Türkiye’de Instagram’a erişim engeli gelmesine sebep oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ‘site bilgileri sorgu sayfasında’ “Instagram'a erişim engeli kararı alındı” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, söz konusu erişim engeli ile ilgili “Net bir şekilde hassasiyetimiz belli” dedi. 


Ekrem İmamoğlu şaşırtmadı, Türkiye’yi dünyaya şikayet etti

CHP’li İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, alınan ‘erişim engeli’ kararından sonra international hesabından video paylaşım yaptı. Videoda Türkçe konuşan İmamoğlu, şikayet notunu İngilizce yazdı.

İmamoğlu konuşmasında, “Bu kısıtlama ile özgürlüklerin önüne geçiliyor” diyerek ülkesini ve yönetimini hedef gösterdi.

İsrailli Bakan Yisrael Katz, Ekrem İmamoğlu’nun sırtını sıvazladı

Soykırımcı İsrail’in İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise İmamoğlu’nun ‘şikayet’ paylaşımına destek vererek Türkiye'nin başında İmamoğlu'nu görmek istediklerini açıkladı.


Paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yapay zeka’lı görselini kullandı

Katz yaptığı paylaşımda, 'ölümle tehdit ettiği' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapay zeka ile hazırlanmış görseline yer vererek, küstah bir açıklamada bulundu.


Katz, "Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, askeri çatışma olmayan demokratik bir ülkeyi işgal etme tehdidinde bulunuyor ve ticareti keserek yılda 6 milyar dolarlık zarara neden oluyor” dedi.


İmamoğlu’na methiyeler düzdü

Katz paylaşımının devamında, Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip Türk devletini yok ediyor. Atatürk'ün mirasını aşındırıyor. Daha güzel günlere umut edelim.”

Fahrettin Altun'dan sert tepki: Buraya bak, katil ruh hastası!

İletişim Bakanı Fahrettin Altun, işgalci Bakan Katz'ın paylaşımına sert tepki gösterdi. "Bana bak, katil ruh hastası" şeklinde hak ettiği hitapta bulunan Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. 

Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur! 

Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak!"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa