Ekrem İmamoğlu'ndan Katz'a cevap gecikmedi: Aynen iade ediyorum

İmamoğlu'nun yaptığı şikayet paylaşımına işgalci bakan Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef göstererek destek verdi. İmamoğlu'ndan cevap gecikmedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 21:25
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2024 21:25
Ekrem İmamoğlu'ndan Katz'a cevap gecikmedi: Aynen iade ediyorum
Kübra Şenal Editör

Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehadeti sonrası yapılan paylaşımlara sansür uygulayan Instagram'a, Türkiye'de erişim engeli getirilmesi üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi X hesabından videolu açıklama yaptı. Paylaşımında Türkiye'yi şikayet ederken İsrail'in Dışişleri Bakanı Katz ise bu paylaşımı malzeme edindi.


Yapılan kısıtlamayı "Özgürlüklerin önüne geçildiği" şeklinde değerlendiren İmamoğlu'na Katz'ın desteği soru işaretlerine sebep oldu. 

Türkiye'nin başında İmamoğlu'nu görmek istediklerini açıklayan küstah bakan Katz, "Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, askeri çatışma olmayan demokratik bir ülkeyi işgal etme tehdidinde bulunuyor ve ticareti keserek yılda 6 milyar dolarlık zarara neden oluyor” ifadelerini kullandı.


Bunun devamında ise, "Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip Türk devletini yok ediyor. Atatürk'ün mirasını aşındırıyor. Daha güzel günlere umut edelim.” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki

Türkiye gündemine bomba gibi oturan paylaşımından sonra Katz'ın paylaşımı İmamoğlu'nu da harekete geçirdi. İmamoğlu, Katz'a "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum.


Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz.

Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman." şeklinde cevap verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa