O gece bu gece mi? İran-İsrail gerilimi artıyor

İran basınından dünyayı ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. Dünyanın birkaç saat içinde ilginç sahnelere tanık olacağını belirtildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2024 23:02
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 01:06
O gece bu gece mi? İran-İsrail gerilimi artıyor
Kübra Şenal Editör

Kırmızı bayrak çekerek ‘intikam’ mesajı veren İran, bu gece saldırı için sinyal verdi. İran devlet televizyonu “Dünya önümüzdeki saatlerde önemli gelişmelere tanıklık edecek” açıklamasıyla saldırı iddialarını doğruladı. Çok sayıda füzenin ülkenin batısına taşındığı haberleri geldi. İsrail, her türlü saldırıya hazırız derken en büyük müttefiği ABD de harekete geçti.

Beyaz Saray İran tehdidini ciddi olarak niteledi. ABD başkanı Joe Biden’ın olası saldırıya karşı askeri yığınak talimatı verdiği bildirildi.

Bu kapsamda ABD savaş jetlerinin bölgeye doğru harekete geçtiği aktarıldı. İngiliz savaş uçaklarının da Kıbrıs Rum Kesimi’nden harekete geçmek için hazır olduğunu belirtildi. Hizbullah’ın da daha önce böyle bir durumda Kıbrıs Rum Kesimini de olası hedefler arasına ekleyebileceği açıklamaları savaşın cephesinin genişleme ihtimalini de ortaya koydu.

Ürdün de, hava sahasına giren füze veya hava unsurlarını düşüreceğini duyurmuştu. İsrail’e saldırının farklı cephelerden gelebileceğine de işaret ediliyor.


İşte an be an yaşananlar

05.08.2024 Pazartesi

00:38 İsrailli Yetkililer: Gözlerimiz gökyüzünde değil yerde; sızma girişimleri ve beklenmedik senaryolara hazırlanıyoruz. 

00:30 İsrail'in kuzeyinde bulunan Hayfa kentindeki Rambam Hastanesi otoparkının büyük bir bölümü acil servise dönüştürüldü.

00:18 İsrail savaş uçakları Lübnan’da sonik patlamalarla alçak uçuş gerçekleştiriyor.

00:17 İsrailli kaynaklara göre İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar İsrail'in kuzeyine sevk ediliyor.

00:16 Lübnan sınır hattı boyunca İsrail Ordusu herhangi bir sızma ihtimaline karşı aydınlatma fişekleri atıyor!

00:15 İsrail Kanal 14: Cehennem başladı.

00:01 İsrail Ordusu Lübnan sınırına aydınlatma fişekleri attı.

04.08.2024 Pazar

23:42 İran Medyası: "Ebabil Ordusu İsrail'e intikam için geliyor, şehirleri terk edin."

23:26 İsrail Ordusunda bulunan yedek askerler yüksek alarm durumuna geçti.

23:17 İsrail Kanal 13: İran'ın saldırısı Hamas'ın katılımıyla birden fazla noktadan olacak.

23:04 İbranice Kanal 11: İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, elektrik tesislerinin vurulması ihtimali nedeniyle kömür ve motorin üretiminin artırılmasına karar verdi.

22:38 Dış basın: İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına az bir süre kaldı.

22:26 İran, Arap ülkelerine İsrail'e karşı misilleme saldırısına müdahale etmeye kalkışmaları halinde kendilerinin de hedef alınacağını diplomatik kanallar aracılığı ile iletti.

22:05 İsrailli Yetkililer: İsrail; Hizbullah, Husiler ve İran’dan eş zamanlı büyük bir saldırı bekliyor.

21:50 İran, Arap ülkelerine İsrail'e yönelik bir saldırının Ortadoğu'da topyekün bir savaşı tetiklemesinin artık umurlarında olmadığını söyledi.

21.50 Tel Aviv'e seferler durduruldu. 4 bin İsrailli yurt dışında mahsur kaldı.

19:23 İran, bölgesel bir savaşa yol açsa bile İsrail'e misilleme yapacak. İran, gerilimi azaltmaya yönelik ABD ve Arap ülkelerinin girişimlerini reddetti.

14:10 Rusya'ya ait askeri teçhizatın taşınmasına yönelik bir nakliye uçağı olan İlyuşin'in, Rusya'dan İran'a uçtu.

11:45 İsrail basını: Rusya, İsrael'deki gizli uçakların ve elektronik sistemlerin faaliyetlerini kesintiye uğratabilecek bir Los Angeles sistemini İran'a devretti.

Sistemin bugün İran geneline konuşlandırıldığı haberinin ardından dün İran ordusuna ulaşan yeni ekipmanın Rus Murmansk-BN elektronik harp sistemi olduğu anlaşılıyor... Şimdi bu sistem İran in kendi uçaklarını da etkiler...

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
burak 1ay önce Hiç sanmıyorum ki iran bir şey yapabilsin, bu işi Türkiye hariç kimse çözemez.
Sonraki Sayfa