PKK'lı terörist İsveç'te atlara cinsel istismardan hapis cezası aldı!

Terör örgütü PKK üyeliğinden aranan firari, kaçtığı İsveç'te atlara cinsel istismardan hapis cezası aldı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 04:37
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 04:37
PKK'lı terörist İsveç'te atlara cinsel istismardan hapis cezası aldı!
AA
Kaynak AA

İsveç basınına göre, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki yapılanmasında yer alan Öner, Helsingborg kenti yakınlarında bir ahırda atlara cinsel istismarda bulunurken çevredekiler tarafından fark edilmiş ve ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine bıçakla saldırması nedeniyle tutuklanmıştı.

Helsingborg Mahkemesi, Öner'e atlara cinsel istismar ve polise bıçaklı saldırı suçlarından 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi, ancak Öner'in sınır dışı edilmesi talebini reddetti.

Ahırdaki güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, Öner'in bağladığı ata cinsel istismarda bulunduğu anlaşıldı. Ahır sahibi geldiğinde Öner'in kaçtığı ifade edilmişti.

İddianamede, ertesi gün ahıra yeniden girmek isteyen Öner'in bir kadın çalışan tarafından fark edilince kaçtığı, ancak ısrarını sürdürerek 28 Şubat'ta ahıra yeniden geldiği ve çevredekiler tarafından ihbar edilince polis ekiplerince suçüstü yakalandığı belirtilmişti.

Polislerin teslim ol çağrısına bıçakla saldırarak cevap veren Öner, kısa süren bir arbedenin ardından etkisiz hale getirilip gözaltına alınmıştı.

Tutuklanan Öner, savcılık tarafından ata cinsel istismar ve polise bıçaklı saldırıyla suçlanmış ve İsveç'e sığınma başvurusunda bulunmuştu. Ancak, 10 yıl boyunca ülkeye geri girmemesi şartıyla sınır dışı edilmesi de talep edilmişti.

Ayrıca, Türkiye tarafından terör örgütü PKK üyeliğinden aranan Senanik Öner'in, BDP'den Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye başkan yardımcısıyken gözaltına alındığı ve örgüt yöneticiliğinden yargılandığı davada aldığı cezanın onaylanması aşamasında yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa