İsrail'e ABD koruması! İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ''İran tehdidi karşısında'', İsrail'i korumaya yönelik peş peşe adımlar atıyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 05:45
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 05:23
İsrail'e ABD koruması! İşte detaylar...
AA
Kaynak AA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini desteklemek amacıyla bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek sağlamak üzere talimat verdiğini açıkladı.

Bu doğrultuda Pentagon, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini artırmak için bölgedeki Amerikan askeri varlığını güncel duruma göre yeniden düzenleyecek.

Bakan Austin, İsrail'in bölgesel güvenliğini sağlamak amacıyla Amerikan askeri unsurlarının sayısını artırma ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderme talimatı verdi.

ABD, şu anda bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek.

Ayrıca balistik füze savunma kapasitesine sahip ek kruvazör ve destroyerler de bölgeye yollanacak. Pentagon, ayrıca karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini artıracak.

Bakan Austin, Orta Doğu'da görev yapacak ek savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.


Tansiyonun düşürülmesi beklentisi

Pentagon'un yazılı açıklamasına göre, ABD Savunma Bakanı Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant, konuyla ilgili bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurgulayan Austin, "İran ve onun uzantıları kaynaklı tehditler" karşısında Tel Aviv'e sarsılmaz şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Austin, İsrail'in güvenliği söz konusu olduğunda bölgedeki Amerikan askeri varlığında gerekli düzenlemeleri yapacaklarını taahhüt etti.

Ayrıca, Austin, Gallant'a "Orta Doğu'da gerilimin daha fazla tırmanmasının kaçınılmaz olmadığını" ve "bölgede tansiyonun düşmesinin herkesin yararına olacağını" ifade ederek, Gazze'de ateşkesin önemine dikkat çekti.

7 Ekim 2023'ten bu yana ABD'nin İsrail'e güvenlikle ilgili her konuda gerekli desteği sağladığını belirten Austin, bu desteği "İran kaynaklı tehditler" karşısında sürdüreceklerini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa