Sokaklar durulmuyor... İngiltere yine karıştı!

İngiltere'nin Sunderland kentinde aşırı sağcılar polise saldırdı ve araç yaktı. İşte bölgedeki son durum ve detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 06:05
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 05:23
Sokaklar durulmuyor... İngiltere yine karıştı!
AA
Kaynak AA

İngiltere'nin Southport kentinde meydana gelen bıçaklama olayının ardından, ülkenin çeşitli bölgelerinde şiddet eylemleri düzenleyen aşırı sağcı gruplar, bu kez Sunderland kentinde bir camiyi çevreleyen polise saldırarak araç yaktılar.

Basında çıkan haberlere göre, şehirdeki bir caminin etrafını saran çevik kuvvet polisine bira kutuları ve taşlar atan aşırı sağcılar ile polis arasında arbede yaşandı. Atlı polisler, bazıları maskeli olan protestocuları camiden uzaklaştırdı.

Kalabalıktan bazıları aşırı sağcı Tommy Robinson lehine sloganlar atarken, diğerleri ırkçı hakaretlerde bulundu. Şehir merkezinde araçları hedef alan grup, devirdikleri bir aracı ateşe verdi.

Polis, Sunderland'de toplanan aşırı sağcıların şiddet eylemlerine müdahale ederken, bir grup şehir merkezindeki polis karakolunu ateşe verdi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, şehir merkezindeki polis karakolundan alevlerin yükseldiği görüldü.


Polisler ciddi şiddetle karşı karşıya kaldı

Northumbria Polisinden yapılan açıklamada, olaylara müdahale eden polis memurlarının ciddi şiddete maruz kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, "Gördüğümüz sahneler tamamen kabul edilemez ve hoş görülmeyecektir. Halkın güvenliğini sağlamak bizim en büyük önceliğimizdir." ifadelerine yer verildi.

North East Belediye Başkanı Kim McGuinness, Sunderland'deki eylemi protesto olarak nitelendirmeyerek, göstericilerin eylemlerini "suç ve düzensizlik" olarak tanımladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa