İsrail basını yazdı: ''Anlaşmayı imzala...''

İsrail basınına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu'dan Hamas'la esir takası anlaşması imzalamasını istediği iddia edildi...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 08:42
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 08:53
İsrail basını yazdı: ''Anlaşmayı imzala...''
AA
Kaynak AA

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Hamas'la esir takası anlaşması yapmasını talep ettiği iddia edildi.

İsrail Kanal 12 Televizyonu, isimsiz iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberde, Biden'ın Netanyahu'yu telefonla arayarak esir takası anlaşmasının şu anda yapılması gereken en önemli şey olduğunu söylediğini belirtti.

Görüşmenin zorlu geçtiği ve Biden'ın sert bir üslup kullandığı ifade edildi. Biden, Netanyahu'dan bölgede gerilimi artırmaktan kaçınmasını ve bunun yerine esir takası anlaşması ve Gazze'de ateşkes için çaba göstermesini istedi.

Ayrıca, taraflar Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastı sonrası İran'dan gelebilecek olası misillemelere ilişkin askeri hazırlıkları da görüştüler.


İsmail Heniyye suikastı

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'daydı.

31 Temmuz sabahı İran Devrim Muhafızları Ordusu, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İran ve Hamas Hareketi, suikast girişiminden İsrail'i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa