Maduro suçluyu buldu: Elon Musk!

Ülkesindeki şiddet eylemlerinde ABD'nin parmağı olduğunu öne süren Venezuela lideri Maduro, siber saldırının sorumlusu olarak Elon Musk'ı gösterdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 08:48
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 09:56
Maduro suçluyu buldu: Elon Musk!
Hakan Öksüz Editör

Venezuela'nın başkenti Caracas'taki protestolarda yaşanan şiddet olaylarına 2 askerin hayatını kaybettiğini bildiren Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaralanan 120 güvenlik personelinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Devlet Başkanlık Sarayı Miraflores'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Maduro, "Hepsini tek tek yakalayacağız." dedi.


Eylemcilerin sebep olduğu şiddet eylemleri bir ekran aracılığıyla basın mensuplarına gösteren Maduro, ifadelerini kullandı.

"Siber saldırının sorumlusu Musk"

Ulusal Seçim Konseyine yapılan siber saldırı için milyarder iş insanı Elon Musk'ı suçlayan Maduro, "Güvenlik sistemlerini daha güçlü hale getireceğiz." diye konuştu.


"Trump'ın hile iddialarına ne oldu?"

Ulusal Seçim Konseyi tarafından açıklanan seçim sonuçlarına itiraz etmemek gerektiğini kaydeden Venezuela lideri, sonuçların tüm taraflar için bağlayıcı olduğunu ifade etti.

28 Temmuz'da yaptıkları seçimlerin sonuçlarına ilişkin ABD'nin itirazlarının yersiz olduğunu belirten Maduro, ABD'de 2020 yılında Donald Trump'ın kaybettiği başkanlık seçimlerine atıfta bulunarak, vurgusunu yaptı.


"ABD, Venezuela'da darbe yapmaya çalışıyor"

Venezuela'daki muhalefetin, ABD için kullanışlı bir araç olduğunu kaydeden Maduro, ile yapmaya çalıştılar. Şimdi ise başka aktörler buldular. Eğer vakitlice ve güçlü şekilde harekete geçmeseydik burayı kan gölüne çevireceklerdi.") dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa