Batı Şeria’da otomobil vuruldu: 5 Filistinli öldü

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria'da bir otomobile hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 09:33
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 14:09
Batı Şeria’da otomobil vuruldu: 5 Filistinli öldü
AA
Kaynak AA

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu insansız hava aracı (İHA) ile Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yolda seyir halindeki bir otomobili hedef aldı.

Araçta bulunanlar hayatını kaybetti

Saldırıda iki roketin isabet ettiği araç alev alarak yanmaya başladı. Araçta bulunan 5 kişi yanarak can verdi. Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi yetkilileri, saldırı sonrası hastaneye kömürleşmiş 5 cesedin getirildiğini belirtti. Hayatını kaybedenlerden birinin, Tulkerim Mülteci Kampı'ndan 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğu açıklandı.

Hamas Komutanı yaşamını yitirdi

Bıleydi'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim'deki komutanlarından biri olduğu bilgisi paylaşıldı. Saldırının ardından Tulkerim'deki ulusal eylem grupları, genel grev ve yas ilan etti.

İsrail ordusundan açıklama yapıldı

İsrail ordusu, yaptığı ilk açıklamada saldırıya uğrayan araçta silahlı direnişçilerin bulunduğunu bildirdi. İsrail güçleri, Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'ne düzenlediği baskında Filistinlilere ve evlerine gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attı. Çatışmalarda 3 Filistinli yaralandı.

Baskınlar ve gözaltılar

Beytüllahim'in batısındaki Husan köyüne askeri araçlarla yapılan baskında 16 yaşındaki bir çocuk, Nablus'taki baskında ise 4 Filistinli gözaltına alındı. Bu olaylar, bölgede tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa