Koray Avcı Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Koray Avcı Kimdir? Şarkıcı Koray Avcı'nın hayatına dair merak edilenler...

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 10:38
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 10:38
Koray Avcı Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?
Büşra Ünal Editör

Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla sık sık magazin gündeminde yer alan Koray Avcı'nın hayatı merak edilenler arasında. Geniş bir hayran kitlesine sahip şarkıcının şarkıları en çok dinlenen ünlülerden.

Peki, Koray Avcı Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Merak edenlerin merakını gidermek istiyoruz ve işte Koray Avcı Biyografisi...

Koray Avcı Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Koray Avcı, 3 Ocak 1984'te Ankara'da doğdu.

Erzincan'ın Tercan ilçesinden gelen ailesi, onun "ilim irfan sahibi" bir birey olmasını isteyerek pozitif bilimlerde eğitim alması konusunda ısrarcı olmuştur. 

Çocukluğundan beri resim ve müziğe ilgi duyan Avcı, Muğla Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden 2012 yılında mezun olmuştur.

Koray Avcı Müzik Kariyeri

Koray Avcı, müzik kariyerine Ankara'daki çeşitli mekanlarda şarkı söyleyerek başladı. 2008 yılında üniversite eğitimi için Muğla'ya taşınarak müziğe ara vermek zorunda kaldı. Ancak 2010 yılında, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılarak "beatbox ve Volkan Konak taklidi" performansıyla dikkat çekti ve ikinci tura kadar yükseldi. Muğla'da istediği ortamı bulamasa da, bir gün sokakta gitar çalan bir arkadaşına katılarak şarkı söylemesi, müzik hayatında bir dönüm noktası oldu.

2012'de okulunu bitirdikten sonra Ankara'ya döndü ve burada sokaklarda ve toplu taşıma araçlarında müzik yapmaya başladı. Aynı yıl metroda söylediği bir şarkının kaydedilip paylaşılması üzerine, sosyal medyada büyük ilgi görmeye başladı. Kendi çektiği videoları YouTube ve diğer platformlarda yayınlayarak geniş bir kitleye ulaştı. Sosyal medyadaki popülerliği, ona hem yurt içinde hem de yurt dışında konser verme fırsatı sundu.

Koray Avcı Albümleri ve Başarıları

Koray Avcı, yılda yaklaşık 180 konser vererek yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Müzik kariyerinde önemli bir adım olan ilk solo albümü Aşk İle'yi 28 Ağustos 2015'te Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle çıkardı. Albümde, Neşet Ertaş, Mazlum Çimen ve Saki Çimen gibi önemli isimlerin eserlerinin yanı sıra, kendisine ve gitaristi Köksal Fındık'a ait dört yeni şarkıya yer verdi. Aşk İle albümü uzun süre satış listelerinin üst sıralarında kaldı ve çıkış parçası "Sen" klibi 135 milyonu aşkın izlenme rakamına ulaştı.

Koray Avcı, ikinci albümü Sonra Dersin Ki'yi 24 Haziran 2016'da piyasaya sürdü. Şarkılarında her yöreden ezgilere yer vererek, kendi besteleri ve şiirleri ile interaktif bir sahne performansı sunmaktadır. Konserlerine çıkmadan önce eski türküleri ve deyişleri dinleyerek kendini kültürüne bağlı biri olarak tanımlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa