Alperen Ocakları, Gazze için meydanlarda!

Şehit İsmail Heniyye’nin “3 Ağustos” davetine Alperen Ocakları da katılıyor. Alperenler, Gazze'nin sesi olmak için 81 ilin meydanlarında olacak.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 11:01
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 11:18
Alperen Ocakları, Gazze için meydanlarda!
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas Siyasi Büro Başkanı iken İran'ın başkenti Tahran'da İsrail’in alçak suikastına uğrayan İsmail Heniyye şehit oldu, İsmail Heniyye’nin şehadetinden kısa süre önce Filistin halkı için yaptığı destek çağrısı ise gündem oldu.

Çağrıya, İsmail Heniyye’nin şehadeti sonrası dünyadan peş peşe cevap geldi.

Alperen Ocakları da meydanlarda

Alperen Ocakları da şehit İsmail Heniyye’nin çağrısına uyarak Gazze için 81 ilde meydanlarda toplanacak.

Alperen Ocakları, “Protesto etmek, Gazze'nin sesi olmak için 3 Ağustos Cumartesi günü 81 ilde meydanlardayız.” diyerek halka davette bulundu.

Alperen Ocakları’ndan yapılan açıklamada ise “İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa için, yüzyıllarca adaletle yönettiğimiz İslam beldesi Gazze için, şehitlerimiz için, mazlumlar için, Nizam-ı Âlemi tesis etmek için Alperenler olarak meydanlardayız.” denildi.

Şehit İsmail Heniyye çağrı yapmıştı

Şehit İsmail Haniye, Siyonist terör örgütü İsrail'in 10 aydır Gazze halkına yönelik soykırım suçu işlediğini, işgalci İsrail’in hapishanelerinde şehit olan esirlerin sayısında inanılmaz artış olduğunu, tutsakların yaşadığı koşullara dair sistematik bir yalan ve karalama kampanyası yapıldığını, Gazze'de alıkonan esirlerin ise psikolojik ve fiziksel işkenceye, yavaş yavaş öldürülmeye, tedavisizliğe, yiyeceksizliğe ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçlara maruz kaldığını anlatmıştı.

İsmail Heniyye açıklamasında, Filistinli esirlere ve Filistin halkına yönelik saldırıları durdurmak konusunda uluslararası toplumun aciz olduğunu, Amerikan yönetiminin bu vahşeti desteklediğini, insan hakları kurum ve kuruluşlarının da İsrail hapishanelerdeki esirlere ve Gazze halkına gerekli desteği veremediğini belirtmişti.

İsrail hapishanelerdeki esirlere ve Gazze halkına destek için 3 Ağustos'u “ulusal ve bir uluslararası bir gün” ilan eden şehit Heniyye, tüm İslam dünyasını, Arap ülkelerini ve dünya ülkelerini 3 Ağustos’ta gösteriler düzenlemeye davet etmişti.

Hamas lideri şehit İsmail Heniyye, terör örgütü İsrail'in Gazze halkına ve hapishanelerde tutulan esirlere karşı saldırılar durduruluncaya kadar protesto ve destek gösterilerinin sürmesi çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa