ABD, İran bahanesiyle savaş uçakları ve gemiler yığacak

Pentagon’dan yapılan açıklamada, İsrail’in savunma desteğini artırmak amacıyla bölgeye gemiler ve savaş uçaklarının konuşlandırılacağı bildirildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 11:05
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 12:02
ABD, İran bahanesiyle savaş uçakları ve gemiler yığacak
DHA
Kaynak DHA

İran’ın bir gecelik “İsrail’i tehdit” tiyatrosu İsrail ve ABD’ye yaradı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sözde İran'ın tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeye ek askeri kaynakların gönderilmesi emrini verdi.

Askeri konuşlandırmalar ve operasyonel hazırlıklar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh'in açıklamalarına göre, Austin'in emri doğrultusunda, ABD kuvvetlerinin korunmasının artırılması, İsrail'in savunmasına olan desteğin güçlendirilmesi ve ABD'nin çeşitli olasılıklara hızlı yanıt verebilme kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Bu amaçla, USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Saldırı Grubu, Orta Doğu'da bulunan USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Saldırı Grubu'nun yerini alacak.

Ek savunma tedbirleri ve stratejik hamleler

Sabrina Singh, ABD'nin Orta Doğu'ya ilave savaş filosu gönderme ve savunma hava desteğini güçlendirme planlarından bahsetti. Buna ek olarak, ABD Avrupa Komutanlığı ve ABD Merkez Komutanlığı bölgelerine balistik füze savunma kapasitesine sahip ek kruvazörler ve destroyerlerin gönderilmesi emredildi. Ayrıca, kara konuşlu balistik füze savunma sistemlerinin konuşlandırılması için hazırlıkların artırılması ve Orta Doğu'ya ek bir savaş uçağı filosunun yerleştirilmesi planlanmakta.

Bölgedeki vatandaşlara yönelik uyarılar

ABD ve Kanada Dışişleri Bakanlıkları, İsrail, Gazze ve Lübnan'daki vatandaşlarına gerilimin artabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarına güvenlikleri açısından ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.


ABD Donanması'nın Ortadoğu'daki gücü

ABD Donanması'nın güncel Ortadoğu'da bulunan gücü ise şu şekilde:

-Umman Körfezi'nde USS Theodore Roosevelt uçak gemisi görev grubu. 

-Akdeniz, Körfez ve Umman güneyinde 6 savaş gemisi.

-Bahreyn'de ABD özel harekat gemisi.

-Girit Adası doğusunda USS WASP amfibi hazır grubu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa