Türk Atlet Buse Savaşkan Kimdir?

Paris Yaz Olimpiyatları’nda kadınlar yüksek atlamada finale yükselen Buse Savaşkan, kariyeri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. Peki, Buse Savaşkan Kimdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 11:45
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 11:45
Türk Atlet Buse Savaşkan Kimdir?
Büşra Ünal Editör

Paris Yaz Olimpiyatları’nda kadınlar yüksek atlamada finale yükselen Buse Savaşkan, kariyeri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. İlk kez Olimpiyatlara katılan milli atlet, elemelerde 1,92 metrelik atlayışıyla sekizinci sırada yer alarak finale kalmayı başardı. Buse Savaşkan, 4 Ağustos Pazar günü madalya için yarışacak. 

Savaşkan, Londra 2012'de yarışan Burcu Ayhan'dan sonra, kadınlar yüksek atlamada Olimpiyat finaline yükselen ikinci Türk atlet olarak tarihe geçti. Peki, Buse Savaşkan kimdir ve kaç yaşındadır? İşte Buse Savaşkan hakkında merak edilenler...

Buse Savaşkan Kimdir?


Milli atlet Buse Savaşkan, birçok uluslararası organizasyonda yer alarak kariyerinde önemli başarılara imza atmıştır. 

24 Şubat 1999 doğumlu Kıbrıslı Türk atlet, yüksek atlama dalında yarışmakta ve ENKA Spor Kulübü adına mücadele etmektedir.

Buse, ilk uluslararası deneyimini 2016 yılında, Tiflis'te düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’na katılarak kazandı ve bu tarihten itibaren pek çok önemli turnuvada boy gösterdi. 

2021 yılında İstanbul’da düzenlenen Balkan Salon Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, 2020’de açık havada ve 2021’de salonda Türkiye şampiyonu olarak üstün bir performans sergiledi.

Paris Yaz Olimpiyatları’na ilk kez katılan Savaşkan, elemelerde 1,92 metrelik atlayışıyla sekizinci sırada yer alarak finale yükseldi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa