300 gündür soykırıma uğrayan Gazzelilerin tamamı aç!

İşgalci İsrail'in soykırımı altında 300 günü büyük acılarla geride bırakan Gazzeliler, Siyonist İsrail’in silah olarak kullandığı açlıkla da savaşıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 11:55
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 12:49
300 gündür soykırıma uğrayan Gazzelilerin tamamı aç!
AA
Kaynak AA

Gazze'de açlık sorunu derinleşiyor

Gazze Şeridi, İsrail'in kesintisiz saldırıları altında 300 günü geride bırakırken, bölgede yaşanan açlık ve yemek kuyrukları, İsrail'in sıkı ablukası ve yardım girişlerini engellemesiyle daha da kötüleşti. Gazze'nin sınırlı kaynaklarla mücadele eden halkı, özellikle yerinden edilenler, yaşam mücadelesini sürdürüyor.


Pazarlarda gıda kıtlığı yaşanıyor

Gazze'nin güneyindeki pazarlar, kısıtlı miktarda da olsa bazı temel gıda maddelerini bulunduruyor; fakat yerinden edilen Filistinlilerin düşük alım gücü nedeniyle bu ürünleri satın alma şansları oldukça sınırlı. Kuzey Gazze'deki pazarlarda ise durum daha vahim, et, meyve ve sebze gibi temel besin maddelerinde ciddi bir kıtlık yaşanıyor, halk yalnızca un ve bazı bitkisel ürünler bulabiliyor.


Gazze'de açlıktan ölümler

Gazze hükümetinin medya ofisinden alınan bilgilere göre, şimdiye kadar 35 Filistinli açlık ve yetersiz beslenme nedenleriyle hayatını kaybetti. Bölge halkı, hayatta kalmak için günlük mücadelesini sürdürmekte.


Han Yunus'ta uzun yemek kuyrukları oluşuyor

Han Yunus kentinde, yıkılmış binaların enkazı üzerinde kurulan aşevlerinde Filistinliler, bir lokma yemek için uzun kuyruklar oluşturuyor. 43 yaşındaki Semah Hindi, yaşadıkları zorlukları, "Evlerimiz yıkıldı, çocuklarımız aç. Gece yarısı kalkıp yiyecek arıyorlar ama verecek hiçbir şeyimiz yok" sözleriyle aktardı. Hindi, İsrail saldırılarının onları aşevlerine mahkum ettiğini ve Gazze'nin bir zamanlar hiç kimseden yardım almayan bağımsız bir bölge olduğunu vurguladı.


Su gibi temel ihtiyaçlar karşılanamıyor

Muhammed Abdurrahman, Han Yunus'taki bir aşevinin yetkilisi olarak, bölge halkının gıda gibi temel ihtiyaçları karşılayamadığına dikkat çekti. İsrail'in sınır kapılarını kapatarak gıda ve insani yardım akışını kesmesi sonucu bölge halkı büyük bir yoksunluk içinde yaşamakta. Abdurrahman, yıkılmış mahallelerde hayatta kalmaya çalışan insanların dramını "Burada hiç kimse yiyecek ve su gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılayamıyor" sözleriyle dile getirdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa