İtalyan Boksör Angela Carini Kimdir?

Cezayirli boksör Imane Khelif'e karşı ringden çekilen İtalyan Boksör Angela Carini herkesin dikkatini çekti. Peki, İtalyan Boksör Angela Carini Kimdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 12:48
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 12:48
İtalyan Boksör Angela Carini Kimdir?
Büşra Ünal Editör

İtalyan boksör Angela Carini, Paris Yaz Olimpiyatları'nda büyük tartışmalara neden olan bir olayın merkezinde yer aldı. Kadınlar 66 kilo kategorisinde mücadele eden Carini, maçın başlamasından sadece 46 saniye sonra gözyaşları içinde ringten çekilme kararı aldı.

Carini, geçen yıl yüksek testosteron seviyesi nedeniyle dünya şampiyonasından diskalifiye edilen Cezayirli boksör Imane Khelif'e karşı dövüşüyordu. Perşembe günü gerçekleşen karşılaşmanın hemen başında birkaç sert darbe alan Carini, fiziksel acıya daha fazla dayanamayarak maçı bıraktı.

Hakemler, Carini'nin kararını resmi olarak onayladı. Kararın ardından Carini, ringde diz çökerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bu olay, Olimpiyatlarda büyük yankı uyandırdı ve geniş bir tartışma başlattı.

İtalyan Boksör Angela Carini Kimdir?


Angela Carini 6 Ekim 1998 yılında Napoli'de doğdu. 

Carini, 2019 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda madalya kazanarak adını duyurdu. 

2020 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar velter sıklet kategorisinde yarışan Carini, boks dünyasında yetenekleriyle dikkat çekti.

2024 Yaz Olimpiyatları'nda, cinsiyet değiştirerek kadın olan Cezayirli boksör Imane Khelif'e karşı mücadele etti. Geçmişte uygunluk standartlarını karşılamadığı için kadınlar dünya şampiyonasından diskalifiye edilen Khelif'e karşı çıktığı maçta, Carini sadece 46 saniye içinde ringten çekilme kararı aldı. 

Maçın başında aldığı birkaç sert darbe sonrasında fiziksel acıya dayanamayarak dövüşü bırakan Carini, hakemlerin kararını onaylamasıyla diz çökerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa