Taylandlı Boksör Janjaem Suwannapheng Kimdir?

Milli Boksör Busenaz Sürmeli ile adını yarı finale yazdırmak için ringe çıkacak olan Taylandlı Boksör Janjaem Suwannapheng Kimdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 13:30
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 13:30
Taylandlı Boksör Janjaem Suwannapheng Kimdir?
Büşra Ünal Editör

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kilo kategorisinde çeyrek finalde Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile mücadele edecek. 

Yarı finale yükselirse, cinsiyet tartışmalarıyla gündemde olan Cezayirli Imane Khelif ile Macar boksör Anna Luca Hamori arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak. 

Busenaz Sürmeneli'nin Janjaem Suwannapheng'e karşı yapacağı çeyrek final karşılaşması, 3 Ağustos Cumartesi günü saat 18.06'da gerçekleşecek ve TRT Spor Yıldız'da canlı olarak yayınlanacak.

Busenaz, çeyrek finalde galip gelirse, 6 Ağustos'ta yarı finale çıkacak ve 9 Ağustos'ta final için mücadele etme şansı yakalayacak.

Peki, Milli Boksör Busenaz Sürmeli'nin rakibi Taylandlı Boksör Janjaem Suwannapheng Kimdir?  İşte Yanıtı...

Taylandlı Boksör Janjaem Suwannapheng Kimdir?

Janjaem Suwannapheng, 25 Eylül 2000 yılında Tayland'da doğdu. 

2023 AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda madalya kazanarak adını duyurmuştur. 

Suwannapheng, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar 66 kg (welter sıklet) kategorisinde Tayland'ı temsil edecektir. Laos ile Mekong Nehri sınırında yer alan ve Kuzeydoğu Tayland'da bulunan Nong Khai'den olimpiyatlarda yarışan ilk atlet olma unvanını taşımaktadır.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda son 16 turunda Kongo'dan Brigitte Mbabi'yi 4-1 yenerek dikkat çekici bir galibiyet aldı. Mücadele sırasında ilk turda sağ kroşeyle vurulmasına rağmen, hakemin sekiz sayımı sırasında dizlerinin üzerine düşüp hızla toparlanarak maçı kazandı.

Ayrıca, Janjaem Suwannapheng, Kraliyet Tayland Hava Kuvvetleri'nde (RTAF) baş uçak pilotu (LACW) rütbesiyle görev yapmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa