Gabriel Sara Galatasaray'a mı Transfer Oluyor! Gabriel Sara Kimdir?

Galatasaray, uzun süredir üzerinde çalıştığı orta saha transferinde Brezilyalı futbolcusu Gabriel Sara ile anlaşmaya vardı. Peki, Gabriel Sara Kimdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 13:47
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 13:47
Gabriel Sara Galatasaray'a mı Transfer Oluyor! Gabriel Sara Kimdir?
Büşra Ünal Editör

Galatasaray, uzun süredir üzerinde çalıştığı orta saha transferinde, Norwich City'nin Brezilyalı futbolcusu Gabriel Sara ile anlaşmaya vardı. Brezilyalı oyuncunun bu akşam İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

Basında çıkan haberlere göre, Galatasaray, 25 yaşındaki orta saha oyuncusu için 20 milyon eurodan daha düşük bir transfer ücreti ödeyecek. 

Sara'nın yıllık 3 milyon euro kazanacağı ve 4 yıllık bir sözleşmeye imza atacağı ifade edildi. 

Gabriel Sara'nın saat 21:30'da İstanbul'da olması bekleniyor.

Gabriel Sara Kimdir?


Gabriel Sara, 26 Haziran 1999'da Brezilya'da doğdu.

Şu anda EFL Championship takımlarından Norwich City'de orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Kariyerine Sao Paulo'da başlayan Sara, ofansif orta saha pozisyonunda forma giymiştir.

Sara, Sao Paulo formasıyla ilk maçına 3 Aralık 2017 tarihinde, Brezilya Şampiyonası'nda Bahia ile 1-1 berabere kaldıkları maçta çıktı. 

Kulüpte geçirdiği süre boyunca 120 maçta forma giyip 17 gol kaydetti. 2022 yılında Sao Paulo'dan ayrılarak Norwich City'ye transfer oldu.

15 Temmuz 2022'de Norwich City, Sara'yı 6 milyon euro transfer ücreti ve ek ödemeler karşılığında kadrosuna kattı ve oyuncu 2026 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzaladı. 

Norwich formasıyla ilk maçına 6 Ağustos 2022'de Wigan Athletic ile 1-1 berabere kaldıkları maçta sakatlanan Max Aarons'un yerine oyuna girerek çıktı. 

İlk golünü ise Preston North End’e karşı attı. 

2023 yılında Hull City ve Cardiff City maçlarında da gol atarak dikkat çekti.

2023-24 sezonunun ilk ayında bir gol ve iki asistle başarılı bir performans sergileyen Sara, Ağustos ayı için EFL Championship Ayın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa