Beyoğlu'nda kadınların darbedildiği mekan mühürlendi

İstanbul Beyoğlu'nda 3 kadının taciz ve darba uğradığı mekan mühürlenirken İçişleri Bakanı Yerlikaya, "kadına şiddeti affetmeyiz" mesajı verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 21:34
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 22:06
Beyoğlu'nda kadınların darbedildiği mekan mühürlendi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İstanbul Beyoğlu'nda üç kadının bir eğlence mekanında yaşadığı korkunç taciz ve darp olayı, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda büyük tepki topladı. 3 Haziran'da yaşanan olayın görüntüleri ortaya çıkınca, emniyet birimleri ve Beyoğlu Belediyesi hızla harekete geçti. Zanlılar gözaltına alındı ve olayın yaşandığı mekan mühürlendi.

Hem taciz hem darp

3 Haziran akşamı, İstanbul Beyoğlu'nda bir mekanda eğlenmeye giden üç kadın arkadaş, yan masadaki bir grup erkeğin tacizine maruz kaldı. 

Bu durumu mekan çalışanlarına iletip, masalarının değiştirilmesini isteyen kadınlar, olumsuz yanıt alınca hesabı istemek zorunda kaldılar. 

Ancak mekan çalışanları, kadınlara olması gerekenden daha yüksek bir hesap çıkardı. Mekan sahibinin "Yan masaya oturun, hesabınızı onlar ödesin" teklifiyle taciz edilen kadınlar, hesaba itiraz etseler de büyük bir kısmını ödedi.

" Polise şikayet edeceğiz" diyen kadınlar, "Bizi herkes tanır, istediğiniz yere gidip şikayet edin" yanıtını aldılar.

Kadınlar, mekandan ayrılmak istediklerinde ise  darp edildiler.


2 ay sonra sosyal medya ortaya çıkardı

Olayın görüntüleri iki ay sonra ortaya çıktı ve büyük infial yarattı. Emniyet birimleri hızla harekete geçerek, olayın yaşandığı mekanın ortaklarından V.T. ve çalışan M.M.D.'yi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" dedi. Gözaltına alınan zanlıların sabıka kayıtlarının kabarık olduğu öğrenildi; M.M.D.'nin 13, V.T.'nin ise 12 suç kaydı bulunduğu belirtildi.

Belediyeden Sert Tepki

Beyoğlu Belediyesi, olayın ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, söz konusu mekanın mühürlendiğini duyurdu. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunda gündeme gelen, içinde ruhsatsız spa da bulunan malum işletme, emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle zabıtalarımız tarafından mühürlenmiştir. Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin 'o saatte orada ne işin vardı' demeyeceği bir ilçe olarak kalacak. Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Duyarlılık ve tepki gösteren esnafımıza, hakkından vazgeçmeyen kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu'na sahip çıkan tüm komşularımıza teşekkürler."




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa