Ayasofya'da Filistin'e destek mitingi

Türkiye Gençlik Vakfı önderliğinde Filistin’e Destek Platformu“Şehit Haniye’den Son Çağrı” buluşmasını gerçekleştirdi. On binlerce kişi Ayasofya Meydanı’na aktı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 22:56
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2024 23:40
Ayasofya'da Filistin'e destek mitingi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Hamas lideri İsmail Heniyye İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramadan önce Filistinlilere destek için 3 Ağustos’ta meydanlarda buluşalım çağrısı yapmıştı.

Bu çağrı, yaşamını yitirse de İstanbul'da karşılık buldu.

Sivil toplum kuruluşları Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek olmak için Ayasofya Meydanı’na akın etti.

On binlerce kişi Ayasofya Meydanında buluştu

TÜGVA önderliğinde; Filistin Dayanışma Platformu ve  birçok STK’nın katılımı ile Ayasofya Meydanı’nda toplanan on binler tek yürek olarak dünyaya mesaj verdi.

İkindi namazının ardından program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  İsmail Haniye ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için hep birlikte dualar edildi.

"Haniye'nin çağrısı vicdanlarda yer etti"

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, şehit İsmail Haniye’nin katledilmeden önce yaptığı çağrının, insanların vicdanlarında önemli bir yer ettiğini söyledi. 

Türkiye Gençlik Vakfı’nın, 7 Ekim’den bu yana hem sahada hem masada mazlum halkın sesi olmak için gece gündüz mücadele ettiğini belirten Beşinci, gençlerin üstüne düşen vazifeyi olabildiğince yapmaya çalıştığını dile getirdi.

"Bu direnişe katılmak bütün Müslümanların boynunun borcudur"

Marşlar eşliğinde sloganlar atan göstericiler tekbirler getirdi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan on binler salladığı Ayasofya Meydanına sığmadı.

Program sırasında Gazzeli Muhannad Abu Ubeyd sahneye çıkarak kalabalığa seslendi

İslam ümmetinin ortak davası olan Filistin davası için bu direnişe katılmanın bütün Müslümanların boynunun borcu olduğunu vurgulayan Ubeyd, Filistin halkının ancak İslam milleti ve tüm dünya insanlığının desteğiyle ayakta kalıp, direnebileceğini ifade etti.
 Ubeyd, İsrail’i durdurmak için herkesi birlik olmaya çağırdı.

Ubeyd, siyonist zulmüne son vermeye yönlendirecek değerleri, ilkeleri ve fikirleri çocuklara anlatma çağrısında da bulundu.

Yerli ve yabancı basın da izledi

 “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek” “Katil İsrail Filistin’den Defol” “Nehirden Denize Özgür Filistin” “İstanbul’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam” “Yaşasın Küresel İntifada!” sloganları atılan eylemi

birçok yerli ve yabancı basın mensubu akip etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa