Süper Kupa tam 5 golle Beşiktaş'ın!

Beşiktaş, şok bir skorla Galatasaray’ı 5-0 yenerek Süper Kupa’ya uzandı. Siyah beyazlılar yeni sezon için güçlü bir mesaj verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
03 Ağustos 2024 23:44
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 00:01
Süper Kupa tam 5 golle Beşiktaş'ın!
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Beşiktaş, geçen sezon Süper Lig’de aradığını bulamadı.

Ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin çok gerisinde kalan siyah beyazlılar yarıştan erken koptu.

Beşiktaş, sürekli Teknik Direktör değişimleriyle yalpaladı.

Hasan Arat Yönetimi göreve gelirken devre arasında flaş transfer yapsa da istediği çıkışı yakalayamadı.

Beşiktaş yeni sezon öncesi ilk iş olarak hocasını buldu. Giovanni van Bornckhorst ile anlaşmaya vardı. Ardından da yeni transferler için kolları sıvadı.

Suudilerden gelen yüksek rakamlara sırt çeviren Hollandalı teknik adam yeni bir meydan okuma için Beşiktaş’ı seçti.

Rakiplerinden önce harekete geçen siyah beyazlılar büyük bir değişime imza attı.

Siyah beyazlılar La Liga markası Atletico Madrid’den tecrübeli stoper Gabriel Paulista ile açılış yaptı. Hemen ardından geçen sezon büyük bir form yakalayan Portekizli 10 numara Rafa Silva ile Beşiktaş adeta “ben geliyorum” dedi. Nitekim, İtalyan gol makinesi Ciro Immobile siyah beyazlılara imza atttı. Sağ kanada Karagümrük’ten Can keleş’i monte eden Beşiktaş, genç stoper Emirhan Topçu’yu da Çaykur Rizespor’dan transfer etti. Giovanni van Bornckhorst, Mustafa Hekimoğlu gibi genç yetenekleri de hazırlık döneminde takıma monte etti. Al-Musrati gibi devre arasında gelenlerle yepyeni bir takım ortaya çıktı.

Beşiktaş, yeni kartallarıyla ilk resmi maçına Süper Kupa’da çıktı. Geçen sezon 100 puan barajını aşıp kırarak rekor puanla şampiyon olan Galatasary karşısında Beşiktaş’ın performansı merak konusuydu.

Siyah beyazlılar maça golle başladı.

Nellson’un hatasını affetmeyen Immobile takımı 21. Saniyede öne geçirirken en erken gol rekorunu da Icardi’nin elinden aldı.

Beşiktaş, hazır olmadığını gösteren sarı kırmızılılar karşısında daha etkili oynayan, top kapan, pas yapan ve gol arayan taraftı. Nitekim, Swenson, bir gol bir asistle parladı. Immobile biri penaltıdan 2 golle maçın adamı oldu. Rafa Siva, ilk derbisinde golle tanıştı ve kalitesini konuşturdu. Mustafa Hekimoğlu, gençlere güvenen hocasını mahcup etmedi ve forma savaşında “ben de varım” dedi.

Beşiktaş, umut veren bir oyun ve birbirinden güzel 5 golle beklentilerin de üzerine çıktı. Oyunuyla geçen sezonun çok uzağında olduğu ortaya çıkan sarı kırmızılara tarihi bir yenilgi yaşattı.

Şampiyonluğu taraftarlarıyla kutlayan siyah-beyazlı futbolcular ve yönetim büyük sevinç yaşarken  başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri Sahaya inerek tribünleri gezdi. Hasan Arat ve yöneticiler, kupa zaferini taraftarlara ‘3’lü çektirerek’ kutladı.

Kupa töreninde  ilk olarak Galatasaray’ın teknik ekibi ve oyuncularına madalyaları takdim edildi. 

 Süper Kupa’da 3’üncü kez mutlu sona ulaşan Beşiktaş'ın teknik heyeti ve futbolcular da şampiyonluk madalyalarını aldı.

Siyah-beyazlı takımın kaptanları Necip Uysal ve Mert Günok, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun verdiği kupayı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile birlikte havaya kaldırdı.

Beşiktaş, sezonun ilk kupasını kaldırırken Süper Lig Şampiyonu etiketiyle Süper Lig’de ezeli rekabetin işaretini verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa