Veli Gündüz Şahin Iraklı çocuklarla ilgili sözlerine sahip çıktı

Seçim öncesi sokakta karşılaştığı Iraklı çocuklara “evinize gidin” sözleri tepki çeken Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in, o sözlerine sahip çıktı. Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, “Argo kelimeler, sokak ağzı ile hitaplar, kendine ve makamına yakışmayan hal hareketler içinde … İlçemizin hak ettiği bu değil!” sözleriyle tepki gösterdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 00:24
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 05:53
Veli Gündüz Şahin Iraklı çocuklarla ilgili sözlerine sahip çıktı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Mamak’tan gelen bir görüntü tartışma yaratmıştı.

O sırada CHP’nin Mamak Belediye Başkanı adayı olan Vekli Gündüz Şahin, yold karşılaştığı Iraklı çocukların gelecekte soruna dönüşeceğini belirterek “memleketinize dönün” demişti.

"Gönderirim ben bunları memleketlerine” diyen şahin, seçmenlere de “oy da vermesinler” diyerek tavrını koymuştu.

"Gönderirim ben bunları memleketlerine"

Şahin, “Bunlar Iraklı değil mi? Bunların büyüyünce memleketlerine gitmesi gerekiyor. Bunun için bana oy vermeyen insanlar burada duysun.Gönderirim ben bunları memleketlerine. Oy da vermesinler. Bunun için benim adaylığımı çekseler, bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur” demişti.

Ümit Erkol "özür dile" çağrısı yapmıştı

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol o dönem Ankara masası’na yaptığı değerlendirmede, mülteci meselesinin belediyenin gündemi olmadığını belirterek Şahin’i üslubundan dolayı özür dilemeye çağırmıştı.

O dönem Ak Parti mamak Belediye Başkanı adayı olan Asım Balçı ve ilçe Başkanı Erhan Sarıgöl, çocukları evlerinde ziyaret ederek hediyeler vermiş ve Şahin’e tepki göstermişti.

Veli Gündüz Şahin, seçimden aylar sonra o sözlerine sahip çıktı.

"Götürün evinize evlatlık yapın lan”

Şahin, “2 tane Suriyeliye Iraklıya lan gidin memleketinize dedim. Akşam baktım Asım bey eline bir top almış, ilçe başkanı da bebek almış, onlara gitti tebrik etti. Götürün evinize evlatlık yapın lan” dedi.

"İlçemizin hak ettiği bu değil!"

Bu sözlere Erhan Sarıgöl sosyal medya X hesabından yanıt verdi.

Sarıgöl, veren elin, alan elden üstün olduğunu  akıllarından çıkarmadan tüm mazlumlara kapılarını, gönüllerini açık tutmayı sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye’nin daima mazlumların sığınağı olmaya devam edeceğinin altını çizen Sarıgöl, “Bundan hiç endişeniz olmasın! Ana muhalefetin temsilcilerinin düşünceleriyle hareket etmeyeceğiz! Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu Peygamber Efendimizden öğrenenlerdeniz! Bu medeniyetten nasibini alamayanlar kalkıp da Müslüman çocukları üzerinden nemalanmaya çalışmayı bırakıp hizmet etmeye odaklansa, kendi hanemiz Mamak’ın önceliklerini düşünmeye başlasa hiç fena olmaz! Bir belediye başkanı düşünün ki; konuşmasında argo kelimeler, sokak ağzı ile hitaplar, kendine ve makamına yakışmayan hal hareketler içinde … İlçemizin hak ettiği bu değil!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa