İranlı bakandan "İsrail kırmızı çizgiyi aştı" değerlendirmesi

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar'a, İsrail'e kesin olarak karşılık vereceklerini söyledi

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 03:28
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 03:28
İranlı bakandan ''İsrail kırmızı çizgiyi aştı'' değerlendirmesi
BY
Barış Yılmaz Editör

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakan Vekili Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile Heniyye suikastına ilişkin kritik bir görüşme gerçekleştirdi. 

Bakıri, Heniyye'nin İran'ın davetlisi olarak Tahran'da bulunduğu sırada gerçekleşen saldırının kabul edilemez olduğunu ve İsrail'in eylemlerinin Yemen, Lübnan ve Tahran'a kadar uzandığını ifade etti.

İslam ülkelerine "harekete geçin" mesajı

Bakıri, İsrail'in bu eyleminin iki önemli sonucu olacağını belirtti: İran'ın bu suça kesinlikle yanıt vereceğini vurgulayan Bakıri, İsrail'in bölgedeki şeytani eylemlerine karşı İslam ülkelerinin sessiz kalmamasını istedi. Bakıri, İsrail'in bu tür saldırılarla bölgesel istikrarı ve güvenliği tehlikeye attığını belirterek İslam ülkelerini bu duruma karşı harekete geçmeye çağırdı.

İslam ülkeleri için 'Olağanüstü Toplantı' teklifi

Görüşmede Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar'a, İslam ülkeleri arasında olağanüstü bir toplantı düzenlenmesi teklifinde bulundu ve İslamabad'ın bu teklife destek vermesini istedi. Bakıri, İslam ülkelerinin ortak bir tepki göstermesinin İsrail'in saldırılarını durdurmada kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Pakistan'dan destek mesajı

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ise Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla taziyelerini iletti ve İran'ın olağanüstü toplantı teklifine destek verdiğini açıkladı. Dar, İsrail'in suikastını "uluslararası hukukun ve İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali" olarak nitelendirdi ve Müslüman halkların bu suçlara karşı uyanması gerektiğini vurguladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa