Bursa'da 20 bin kişilik 'Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği'

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen 'Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği', yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla Marmara Denizi kıyısındaki Yeniköy'de gerçekleştirildi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 03:36
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 03:36
Bursa'da 20 bin kişilik 'Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği'
CS
Canan Salman Editör

Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, katılımcılar gece yarısından sonra gökyüzünü süsleyen meteorları büyük bir hayranlıkla izledi.

Ağustos ayının her yılında gerçekleşen 'Perseid Meteor Yağmuru', yaklaşık bir ay boyunca gece gözlemi ile büyük ilgi görüyor. 

Karacabey'de beş yıl önce başlayan ve artık geleneksel hale gelen bu gözlem şenliği, bu sene de Karacabey Belediyesi tarafından düzenlendi. 

Etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı. 

Yeniköy ve Karacabey'de meteor yağmurunun izleneceği geceye özel bazı sokak aydınlatmaları geçici olarak kapatıldı. 

Dolunayın gözden kaybolmasının ardından etkinlik alanında da tüm ışıklar söndü. Yaklaşık 20 bin kişi, sabahın ilk ışıklarına kadar bu doğa olayını izleme fırsatı buldu.

'ETKİNLİĞİMİZ FESTİVALE DÖNÜŞTÜ'

Organizasyon sahibi Alper Tüydeş, her yıl eksikliklerini tamamlayarak devam ettikleri etkinliğin artık bir festivale dönüştüğünü belirtti. Tüydeş, "Etkinliğimizi başta ailelere ulaşabilecek şekilde düzenliyoruz, ancak herkesin dikkatini çekecek hale getirmeye çalışıyoruz. Her yıl üzerine katarak devam ediyoruz. Hem bölge hem de Bursa için aslında bir tanıtım fırsatı oluyor. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen vatandaşlar var. Etkinliğimiz artık festivale dönüştü. Her yıl katılımcı sayımız artıyor" dedi.

'İLK DEFA İZLEYECEĞİZ, ÇOK HEYECANLIYIZ'

Ailesiyle birlikte etkinliğe katılan Fatih Ortabağ, ilk defa meteor yağmuru izleyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Ortabağ, "Ailemle birlikte geldik. Buradaki atmosfer gerçekten çok güzel. İlk defa meteor yağmuru göreceğim. Çok heyecanlıyız. Böyle etkinliklerin devamının gelmesini isteriz. Düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen 'Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği', gökyüzü meraklılarına unutulmaz anlar yaşattı ve gelecek yıllarda da katılımcı sayısını artırarak devam edecek gibi görünüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa