Hamas'ta "yeni lider" için iştişare süreci

Hamas, suikasta sonucu öldürülen Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başladı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 03:54
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 03:54
Hamas'ta ''yeni lider'' için iştişare süreci
CS
Canan Salman Editör

Hamas'tan yapılan açıklamada, hareketin, geçen yıllarda birçok liderini kaybettiği hatırlatıldı.

Buna rağmen kurumsallaşmış yapısı ile hızlıca yeni liderler seçmeyi başardığına işaret edilen açıklamada, Haniye suikastı sonrası Siyasi Büro ile Şura Konseyinin yeni lideri seçmek için hemen istişarelere başladığı dile getirildi.
 
 Hamas açıklamasında, Haniye'nin, sadece Hamas'ın değil Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ile tüm dünyanın kaybı olduğuna işaret edildi.

Dünyanın her yerinden gelen dayanışma görüntülerinin bunun en güzel kanıtı olduğu değerlendirmesi yapılan açıklamada, Haniye'nin suikasta uğramasının Hamas'ın ve Filistin direnişinin azim ve kararlılığını artırmaktan başka bir işe yaramayacağının altı çizildi.

Açıklamada, Haniye’nin kanının direniş ateşini daha da harlayacağı vurgulandı..

Basın ve sosyal medya platformlarında yer alan ve hareketin liderliğine bazı isimlerin atanmasıyla ilgili haberlerin asılsız olduğu belirtilen açıklamada, istişareler sonrası ortaya çıkan sonucun kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.


 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuk evinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetmişti.
 
 Haniye'nin naaşı dün Katar'ın başkenti Doha'da İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası Doha’ya 15 kilometre mesafedeki Lusail kentinde defnedilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa