Türkiye güne deprem haberiyle uyandı

Yurdun üstü altı sabaha karşı sallandı. Akdeniz ve Bolu'da meydana gelen depremler kısa süreli paniğe neden oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 08:06
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 08:31
Türkiye güne deprem haberiyle uyandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye 6 Şubat gecesi kabusla uyandı.  Kahramanmaraşlı deprem 11 ilde etkili oldu. Gece meydana gelen depremin ardından 12 saat geçmişti ki Türkiye gelen haberle bir kez daha yıkıldı.


İkinci deprem bir önceki hasar alan evleri, evlerde bulunan insanları enkaza çevirdi. Beton yığınları bir insanın geleceğini de yıktı. 50 binin üzerinden kişi asrın felaketinde hayatlarını kaybetti.

Başta büyük şehirler olmak üzere çok sayıda bölgede kentsel dönüşüme teşvik planları hazırlandı. Bu süreçte binlerce ev yenilendi. 

Türkiye'de ise ardı ardına depremler olmaya devam ediyor. Yurdun dört yanı sallanmayı sürdürürken uzmanlar vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Diğer yandan depremzedeler için TOKİ işbirliğiyle evler teslim edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde 2025 yılının sonuna kadar tüm depremzede ailelerin evlerinin teslim edileceğini açıkladı.

Türkiye sallandı 

Türkiye'de depremler devam ediyor. Ülkenin her bir noktasında peş peşe depremler meydana geliyor.  Sabaha karşı önce Akdeniz sallandı. Saat 06.25'te 3.9 büyüklüğündeki deprem yerin 6.97 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

Bolu'da deprem

Akdeniz'in ardından Bolu'da güne depremle uyandı. Bolu’da 3 dakika arayla 3.9 ve 3.1 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6 kilometre olarak ölçüldü. 3 dakika sonra saat 07.34’te ise Çukurören köyü merkezli 3.1 şiddetinde sarsıntı meydana geldi.  Her iki depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa