Süre uzatılmıştı! Adaylar için süre doluyor

ÖSYM'nin düzenlediği 2024 YKS'de tercih dönemi sona eriyor. Süre, ÖSYM tarafından 2 Ağustos'ta 4 Ağustos'a uzatılmıştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 09:40
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 10:11
Süre uzatılmıştı! Adaylar için süre doluyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları 16 Temmuz'da açıklandı. Heyecanlı bekleyiş ardından bu kez de tercih maratonu başladı. 


ÖSYM tarafından yapılan sonuç açıklama duyurusu sonrasında adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle beraber sınav sonuçlarına erişim sağlayabildi.  2 milyon 819 bin 362'si sınava katılırken 301 bin 508 aday sınava girmedi. Alan Yeterlilik Testine  başvuran 2 milyon 19 bin 699 adaydan 1 milyon 776 bin 496 adayın sınava katıldı.243 bin 203 adayın ise sınava girmedi.

Tercih dönemi ne zaman sona erecek?

25 Temmuz'da başlayan tercih döneminde adaylar Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu üzerinden eğitim görecekleri üniversiteleri seçiyor. 2 Ağustos'ta sona ermesi beklenen tercih süresi, ÖSYM tarafından 4 Ağustos'a uzatıldı. 



Süre doluyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı  tercih işlemleri bugün sona erecek. Adaylar tercih işlemlerini saat 23.59'a kadar yapabilecek. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.  YKS tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştiriliyor. 

"Başarılı bir üniversite hayatı diliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na dair açıklama yapan Erdoğan, sonuçların öğrencilere hayırlı olmasını diledi. 2024 YKS sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine, eğitim-öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Genç kardeşlerime verimli bir tercih dönemi ve yerleşecekleri yükseköğretim kurumlarında başarılı bir üniversite hayatı diliyorum." ifadelerine yer verdi.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa