Genco Erkal'ın adı Etimesgut'ta yaşayacak!

Etimesgut Belediyesi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu ve oyuncu Genco Erkal'ın ismini yapımı devam eden parka verdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 09:51
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 10:17
Genco Erkal'ın adı Etimesgut'ta yaşayacak!
Ecem Çetin Editör

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Fen İşleri Müdürü Fikret Gözüoğlu, belediye meclis üyeleri ve CHP ilçe yönetimi ile birlikte  Şehit Osman Avcı Mahallesi’nde yapımı devam parkı, ziyaret etti.

Belediye, parka geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden birisi olan Genco Erkal’ın adını verdi. 

Erdal Beşikçioğlu, konu ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Beşikçioğlu, Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve sahneden asla vazgeçmeyen Genco Erkal'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı, Genco Erkal'ın sanat dünyasının koca bir çınarı olduğunu, vatansever oluşuyla da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir değeri olduğunu ifade etti. 


Erdal Beşikçioğlu, Erkal'ın düşünmeyi ve üretmeyi asla bırakmadığını ve tiyatroya kattıkları, dik duruşu ile örnek bir insan olduğunu belirtti. 

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediye meclisinin ağustos ayı toplantısında Genco Erkal’ın adını Şehit Osman Avcı Mahallesinde yapımı devam etmekte olan parka verme tekfinin oy birliği ile kabul edildiğini söyledi. 


Etimesgut ilçesini kültür ve sanatın kalbi haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Erdal Beşikçioğlu, kültür sanat merkezlerinde de Genco Erkal'ın hatırasını her zaman yaşatacaklarını aktardı. 

Beşikçioğlu, şöyle devam etti; 


"Sanat yolculuğuna başladığı günden itibaren duruşuyla, cesaretiyle ve sanata olan tutkusu ile hepimize ilham kaynağı olmuştur. Anısı, sanata adanmışlığı, insan sevgisi ve toplum için yapmaya çalıştıklarıyla yaşayacak. Uğurlarolsun, ışıklar içinde uyu…"

Ne olmuştu? 


Tek kişilik oyuncuların ustası olarak tanınan, tiyatro sahnelerinin ve sinemasının sevilen ismi Genco Erkal’dan geçtiğimiz günlerde acı haber geldi.Uzun bir süredir kan kanseri hastalığı ile mücadele eden tiyatro ve sinema oyuncusu, kansere yenik düştü. Çok sayıda tiyatro oyununda ve sinema filminde rol Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa