Yenimahalle'de kahveye doyuran festival başladı!

Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen kahve festivalinin 4. dün başladı. Birbirinden çeşit kahvelerin yer aldığı festival, yoğun ilgi gördü.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 10:55
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 11:51
Yenimahalle'de kahveye doyuran festival başladı!
Ecem Çetin Editör

Yenimahalle Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "kahve festivali" dün kapılarını açtı. 

Ragıp Tüzün Parkı'nın ev sahipliği yaptığı, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel kahve festivalinde birbirinden çeşit kahveler yer aldı.


Kahvenin geçmişten günümüze tarihsel yolculuğunun aktarıldığı festivalde ayrıca 4’üncü nesil kahve nedir ve nasıl sunulur, evde nitelikli kahve pişirme teknikleri, filtre kahve yapmanın püf noktaları anlatıldı.  


19 firmanın katılım gösterdiği kahve festivaline insanlarda yoğun ilgi  gösterdi. Çok sayıda kişinin katıldığı festivalin ilk gününde farklı lezzetler deneyimlendi, kahveye doyuldu. 


Festivalde müzik ziyafeti de yer aldı. 

Pırılay Pekpak ve Coşkun Koyuncu, sevilen şarkılarıyla Yenimahallelilere unutulmaz bir gün yaşattı. 


CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Naki Demir, Ferudun Güngör da kahve festivaline katılım gösterdi. 

Festivalde açıklama yapan Yaşar Neslihanoğlu, "Türk Kahvesi’nin bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Kahve dostluk, paylaşmak demektir. Dostlarımız ve yakınlarımızla kahve eşliğinde sohbet eder, dertleşiriz." dedi. 


Yenimahalle Belediyesi olarak yaz döneminde insanların keyifli vakit geçirmeleri, bir nebze de olan sıkıntılarından uzaklaşabilmeleri için festivaller düzenlediklerini söyleyen Neslihanoğlu, Yenimahalle sakinlerinin yaz akşamlarında evlerinde kapalı kalmamalarını, dostlarıyla ve komşularıyla güzel etkinliklerde buluşmalarını istediklerini ifade etti. 


Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, yaz dönemi boyunca açık hava sinema gösterileri, konserler ve festivaller düzenlemeye devam edeceklerini aktardı. 


Neslihanoğlu, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz kahve festivaline katılım gösteren firmalara ve değerli Yenimahalle sakinlerine teşekkür ediyorum" dedi.  

2 gün süren kahve festivali, bugün sona erecek.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa