Instagram ile ilgili gelişme! Açılacak mı?

Instagram'a girişim halen sağlanamıyor. İnsanlar, sosyal medya platformunun ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, Instagram ne zaman açılacak?

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 11:27
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 12:23
Instagram ile ilgili gelişme! Açılacak mı?
Ecem Çetin Editör

Türkiye'nin ve dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. 

2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye'de Instagram’a erişim engeli getirildi. 2 gündür vatandaşlar, Instagram kullanımı sağlayamıyor. 

Türkiye'den verilen karara tepkiler yağıyor. 

Platformun ne zaman açılacağı insanlar tarafından araştırılıyor ve yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.


İnsanlar, Instagram ne zaman açılacak? Instagram'ın erişim sorunu ne zaman ortadan kalkacak? Sorularına yanıt arıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iletişim halinde olduklarını söyleyerek, "Eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke" ifadelerini kullanmıştı. 


BTK'nın mahkeme kararı olmaksızın resen erişim engellemesi sonrası sulh ceza hakimliği üzerinden bir mahkeme kararı alınması için verilen 48 saatlik süre doldu. Bu durumda yeniden açılması gereken Instagram'a erişim engeli devam ediyor.

Ne zaman açılacak? 


BTK'nin site bilgilerinde yer alan bilgiye göre; Sosyal medya platformuna "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için erişim engeli kararı getirildiği belirtildi. 


Bu kapsamda Instagram'ın politika değişikliğine giderek katalog suçunu ihlal etmeyecek duruma gelene kadar Türkiye'de erişime kapalı olacağı ifade edildi.

Instagram'ın ne zaman açılacağı ya da engelin ne zaman kaldırılacağına ilişkin yetkililerden yeni bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Cengiz 1ay önce "Türkiye'den verilen karara tepkiler yağıyor." demişsiniz. Yani Türkiye'nin kararına sizde tepkilisiniz. Peki instagramın İsmail Haniye kararına tepkiniz ne çok merak ediyorum
Sonraki Sayfa