Adnan Tanrıverdi, yaşamını yitirdi!

SADAT'ın kurucusu olan ve bir dönem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yapan Adnan Tanrıverdi, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 14:14
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 14:43
Adnan Tanrıverdi, yaşamını yitirdi!
Ecem Çetin Editör

2012 yılında hayata geçirilen  Uluslararası Savunma Danışmanlığı’nın (SADAT) kuruculuğunu üstlenen ve 2016-2020 arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da başdanışmanlığını yapan Adnan Tanrıverdi’den acı haber geldi. 

Adnan Tanrıverdi, 79 yaşında hayatını kaybetti. Tanrıverdi, bir süredir İstanbul’daki Çam ve Şakura Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyordu. 


Yarın toprağa verilecek 

Tanrıverdi’nin cenazesi yarın son yolculuğuna uğurlanacak.


Adnan Tanrıverdi, ikindi namazına müteakiben Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.


Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım gösterip, göstermeyeceği henüz bilinmiyor.

Adnan Tanrıverdi kimdir?

8 Kasım 1944 yılında Konya’da dünyaya geldi. Kara Harp Okulu’ndan mezün olan ve Topçu ve Füze Okulu Subay Temel Kursunu ikincilikle bitiren Tanrıverdi, 1967 yılında Teğmen oldu. Askeri hayatında Tuğgeneralliğe kadar yükselen Adnan Tanrıverdi, 30 Ağustos 1996 yılında son görevi Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı’ndan sonra emekliye ayrıldı. Emeklilik sonrasında Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı’nı yapan Tanrıverdi, daha sonra Onursal Başkan olmuştur. Tanrıverdi, 28 Şubat 2012 tarihinde Uluslararası Savunma Danışmanlığını (SADAT) kurmuştur. Adnan Tanrıverdi, 19 Ocak 2013 tarihinde ise "Yunus Uluslararası Doğa Sporları Derneği ve Deniz Sporları Kulübünü" (YUSDER) kurdu. Tanrıverdi, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilmiştir. Adnan Tanrıverdi, bu görevinden 2020 yılında ayrılmıştır.


Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Ali Gündoğdu 1ay önce Allah rahmet eylesin. Tanırdık ve severdik. Çok değerli bir askerdi. Çok sıkıntılar çekti ama devleti için çalışmaktan hiç geri durmadı.
Sonraki Sayfa