CHP'den çağrı! TBMM Instagram için acil toplanmalı!

CHP'li Tuncay Özkan ve Murat Emir, Instagram'ın erişim engellenmesini görüşmek üzere TBMM'nin acil toplanması çağrısında bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 14:50
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 15:27
CHP'den çağrı! TBMM Instagram için acil toplanmalı!
Ecem Çetin Editör

2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye'de Instagram’a erişim engeli getirildi. 

İki gündür sosyal medya platformunu kullanamayan kullanıcılar, Instagram’ın ne zaman açılacağı insanlar tarafından araştırılıyor ve yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.

Türkiye'den karara tepkiler gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Murat Emir'den bir çağrı geldi. 


Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Instagram platformunun erişiminin engellenmesi konusunu görüşmek üzere TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun acilen toplanması çağrısında bulunduklarını söyledi. 

"Konunun acilen TBMM de ele alınması bir zorunluluktur"

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'a seslenen Tuncay Özkan, komisyon başkanı olarak bu çağrıya uyup toplantı tarihi ve saati konusunda duyuru yapması gerektiğini ifade etti. 


Sadece CHP'nin değil, bu konuda diğer muhalefet partililerinin de taleplerinin bu yönde olduğunu söyleyen CHP'li Özkan, konunun acilen TBMM'de ele alınmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti. 

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, "Kaldı ki yaz aylarında çalışılması konusunda komisyonumuzun bir ortak kararı da mevcuttur. Bu konuda TBMM Başkanı Sn. @NumanKurtulmus' un da gerekli kolaylıkları sağlamasını bekliyoruz. " dedi. 

Özkan'ın paylaşımını alıntılayan Murat Emir de bir açıklama yaptı.

Emir, TBMM Dijital mecralar Komisyonu'nun acilen toplanarak, Instagram platformunun kapatılmasını görüşmesi gerektiğini aktardı. 

"Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır"

Komisyon üyelerinin diğer partililerle de iletişim içerisinde çalışmalara başladığını ifade eden Murat Emir, Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un üstüne düşen sorumluluğu alması gerektiğini ve böylesine önemli bir konuda Meclis'in bir an evvel devreye girmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.   


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa