Paris 2024'e Hatice Akbaş damgası! Milli boksörümüz finalde

Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadınlar 54 kiloda milli boksör Hatice Akbaş, Güney Koreli rakibi Im Ae-ji'yi yenerek finale yükseldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 18:15
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 19:00
Paris 2024'e Hatice Akbaş damgası! Milli boksörümüz finalde
Kübra Şenal Editör

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyatları 'kadınlar 50 kiloda' Güney Koreli rakibi Im Ae-ji'yi mağlup ederek finale adını altın harflerle yazdırdı. Gümüş madalyayı garantileyen Akbaş, 8 Ağustos Perşembe günü finalde Çinli Yuan Chang ile karşı karşıya gelecek.


Yarı finalde rakibine karşı 5-0'lık skor

Paris Yaz Olimpiyatları’nda milli boksör Hatice Akbaş yarı finalde Moğol rakibi Enkhjargal Munguntsetseg ile kıyasıya yarışmıştı. Müsabakadan 5-0’lık üstünlükle ayrılan Akbaş, Güney Koreli rakibine de şans vermeyerek finale çıktı.


Babası da boksördü

Babasının izinden giden genç sporcu Hatice Akbaş'ın babası Kerem Akbaş, yaşadığı gurur ve mutluluğu şu ifadelerle aktardı:


"Benim boksta Türkiye üçüncülüğüm var. Üç çocuğum var: iki kız, bir erkek. Hatice ortanca. Üçü de boksa başladılar. Hatice dışındakiler Türkiye şampiyonu olmayı başardıktan sonra bıraktılar. Hatice, 'Ben babamın izinden gideceğim' diyerek hiç geri adım atmadı. Bu tarihi madalyayı alana kadar mücadelesine devam etti. İdmanlarımızın çoğunu Malatya'da açık alanda yapıyoruz. Bunun kondisyon açısından önemli olduğunu düşünüyorum."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa