İngiltere'de camilere ek güvenlik kararı! Aşırı sağcılar kaos saçıyor

İngiltere'de aşırı sağcıların Müslümanlara yönelik saldırıları ülke genelinde kaosa döndü. İngiltere hükümeti, camilerde ek güvenlik kararı aldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 21:17
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 21:51
Kübra Şenal Editör

İçişleri Bakanlığı, camiler ve Müslüman okulları için geçen yıl hayata geçirilen "Camiler İçin Koruyucu Güvenlik Planı"na yapılan ek düzenlemeyle aşırı sağcıların saldırıları neticesinde camilere ilave güvenlik sağlanacağını duyurdu.


Polis ilavesi sağlanacak

Müslüman kurumları için hazırlanan 29,4 milyon sterlinlik (Yaklaşık 1,2 milyar lira) plana ek olarak açıklanan yeni uygulamaya göre, tehdit altında olan camilere en kısa sürede ilave polis güvenliği sağlanacak.


İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper, söz konusu ırkçı eylemlere ilişkin, “Britanya gururlu ve hoşgörülü bir ülkedir ve hiç kimse, polis memurlarına saldıran, dükkanları yağmalayan veya ten rengine göre insanlara saldıran holiganların, haydutların ve aşırılıkçı grupların utanç verici eylemlerini mazur görmemelidir.” dedi.

Öte yandan Cooper, "Millet olarak suça, tehlikeli aşırıcılığa ve ülkemizin savunduğu her şeye karşı olan ırkçı saldırılara tolerans gösteremeyiz.” dedi.


Eylemler, 3 çocuğun bıçaklı saldırıda ölmesinin ardından arttı

Aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin düzenlediği eylemler, Southport kentinde hafta başında yaşanan bir bıçaklı saldırı sonrası iyice alevlendi.

Bıçaklı bir saldırganın 3 çocuğu öldürdüğü, 8'i çocuk 10 kişiyi yaraladığı olay sonrası aşırı sağcı sosyal medya hesapları ve haber siteleri, şüphelinin ülkeye geçen yıl gelen Müslüman bir sığınmacı olduğu algısı oluşturmuştu.

Polis, şüphelinin Galler'in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklamıştı. Irkçı aşırı sağcılar buna rağmen Müslümanları ve göçmenleri protesto etmek için Southport'ta eylem düzenlemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa